Stiri de ultima ora

Raluca Zenga: scrisoare pentru Moş Crăciun

Andreea Berecleanu: „Când o să simt nevoia unei intervenţii estetice, probabil c-o să-mi fie la îndemână“

Raluca Zenga: scrisoare pentru Moş Crăciun

În aşteptarea cadourilor, am tras cu ochiul în cutia poştală a Moşului, unde am descoperit câteva epistole de vedete. Unele originale şi pline de gânduri alese. Ce-şi doreşte frumoasa Raluca Zenga de Crăciun, anul acesta? Să vedem ce i-a scris Moşului!

 Dragă Moş Crăciun,

În primul rând mi-aş dori de la tine să nu mai hibernezi 11 luni şi trei săptămâni din an în faţa şemineului tău din La­ponia, cu un păhărel de lichior din muguri de pin în mână şi mâncând plăcinte aburinde, abia scoase din cuptorul Crăciu­niţei. Ar trebui să te racordezi la graba şi intensitatea vre­murilor moderne şi să devii un Moş Crăciun activist, care cutreieră planeta în lung şi în lat împărţind cadouri şi zâm­bete copiilor care au nevoie de tine tot anul. Ai putea controla frecvent hashtag-uri populare pe Instagram cu #listadeCra­ciun #cadouldorit #astavreaueuMoşule #etc şi să oferi, astfel, pacheţele adecvate. Un parteneriat cu magazine online care să înceapă imediat cu Vinerea Neagră pentru optimizarea cheltuielilor, inutil să te mai comporţi ca un Moş risipitor în vremuri de criză.

Cât despre mine, duc o luptă interioară cruntă pentru a mă abţine să te trimit iar după o geantă chic, o pereche de panto­fiori cu talpă roşie sau o bijuterie rafinată. Ştii, noi femeile nu suntem capricioase când este vorba de cadouri – în principiu, ne-am bucura de oricare dintre cele trei variabile de mai sus, dar pentru a merge la sigur, simte-te liber să te prezinţi cu toate trei în sac şi cu bonul pentru a fi eventual schimbate (în cazul în care simţul estetic ţi-a jucat feste în acea zi!).

Dar îmi aduc aminte că sunt o femeie, soţie şi mamă, ajunsă la vârsta de treizeci de ani... Şi că aşteptările mele sunt, de fapt, nişte dorinţe mature, depurate cumva de materialismul galopant al valurilor tinereţii. Moş Crăciun cel blajin şi generos, vreau să mă joc ală­turi de copiii mei cu acelaşi spirit vesel şi sprinţar, absorbind în suflet inocenţa lor şi bucuria lucrurilor simple. Vreau să rămân o mamă care le oferă tot timpul său sau cea mai bună parte din mine, latura plină de vo­ioşie, de jocuri năstruşnice, de creativitate şi acceptare: a tot ceea ce reprezintă copilăria lor, cu râsete şi distracţie, dar şi cu mici frus­trări şi lacrimi. Moş Crăciun, deşi vii doar o dată pe an, oferă-ne în această scurtă descindere fereastra către lumea copilăriei pierdute, dă-ne şansa de a o retrăi prin ochii copiilor noştri, plină, aşa cum este, de miracole şi de magie!
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus