Stiri de ultima ora

Protest inedit anunţat de actriţe la gala Globurile de Aur

Protest inedit anunţat de actriţe la gala Globurile de Aur
Monden
Actriţele care vor participa la gala premiilor „Globurile de Aur“ de pe 7 ianuarie 2018 vor protesta faţă de inegalitatea de gen şi hărţuirea sexuală de la Hollywood FOTO Getty Images

În semn de protest faţă de inegalitatea de gen, precum şi de recunoaştere a valului de acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală care au fost lansate recent în industriile de film şi de televiziune, actriţele plănuiesc să poarte ţinute negre la gala Globurilor de Aur.

Astfel, actriţele care vor participa la eveniment, inclusiv cele nominalizate şi cele care vor înmâna premii, vor renunţa la ţinutele colorate şi vor alege unele negre, pentru a transmite un mesaj, scrie Billboard, citat de News.ro.

Mai mult, a fost anunţat  că gala „Screen Actors Guild Awards“, care va avea loc pe 21 ianuarie, va fi prezentată doar de femei, notează News.ro.

„Sper că jurnaliştii care vor fi prezenţi la covorul roşu vor întreba despre puterea pe care media o are de a influenţa lumea. La „Globurile de Aur“ au fost nominalizaţi cinci bărbaţi albi la categoria regie. Bărbaţii albi nu sunt singurii oameni care fac filme bune. Ei sunt doar cei care sunt recunoscuţi pentru acest lucru. Să vorbim despre acest lucru pe covorul roşu“, a spus regizorul Jennifer Siebel Newsom, cea care a iniţiat campania „#AskHerMore“ (Întreab-o mai multe, n.r.).

Jennifer Siebel FOTO Getty Images

Cea de-a 75-a ediţie a premiilor „Globul de Aur“, decernate de „Asociaţia presei străine de la Hollywood“ (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), va avea loc pe 7 ianuarie 2018, la Los Angeles. Gala va fi prezentată de vedeta TV Seth Meyers (43 de ani). 

Filmul „Shape of Water“, pentru care regizorul mexican Guillermo del Toro a fost premiat anul acesta la Festivalul de la Veneţia cu Leul de Aur, va concura la şapte categorii în cadrul celei de-a 75-a gală de decernare a Globurilor de Aur. 

Lungemtrajul, despre un experiment secret din America anilor 60, este nominalizat inclusiv la cele mai importante categorii - Cel mai bun film-dramă, Cel mai bun regizor şi Cea mai bună actriţă (Sally Hawkins).

Pe locul al doilea în topul producţiilor cinematografice care au primit cele mai mult nominalizări (şase) la Globurile de Aur 2018 s-a clasat „The Post“, care îi aduce împreună pe marii actori Meryl Streep şi Tom Hanks, ambii nominalizaţi pentru interpretare. 

Filmul este centrat pe decizia luată de cotidianul „The Washington Post“ de a publica în 1971 celebrul dosar clasificat Pentagon Papers, un document care descrie implicarea politică şi militară a Statelor Unite în Războiul din Vietnam.

În domeniul producţiilor de televiziune, miniseria HBO „Big Little Lies“, cu Reese Witherspoon şi Nicole Kidman în rolurile principale, a fost cea care a fost nominalizată la cele mai multe categorii, respectiv şase.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus