Stiri de ultima ora

Prinţul Harry, despre reţelele sociale: „Provoacă dependenţă mai mult decât drogurile sau alcoolul“ FOTO

Prinţul Harry, despre reţelele sociale: „Provoacă dependenţă mai mult decât drogurile sau alcoolul“ FOTO
Monden
După ce Ducii de Sussex Harry (34 de ani) şi Meghan Markle (37 de ani) şi-au făcut un cont de Instagram, Prinţul a apus că social media sunt mult mai periculoase şi cu risc mai mare de dependenţă decât drogurile şi alcoolul.

Prinţul Harry a vorbit, într-o discuţie despre sănătatea mintală a tinerilor, despre social media şi impactul negativ pe care acestea îl au. 

El a spus că reţele sociale „provoacă dependenţă mai mult decât drogurile şi alcoolul“, în contextul în care el şi soţia lui, Ducesa Meghan, şi-au făcut un care deja a atins peste trei milioane de fani în doar două zile, scrie Daily Mail.

Harry a vizitat organizaţia nonprofit YMCA (Young Men’s Christian Association), din Londra, pentru a se întâlni şi a discuta cu reprezentanţii fundaţiilor caritabile, inclusiv Stonewall şi Young Minds.

În timpul discuţiei, Ducele a spus: „Reţelele sociale provoacă dependenţă mai mult decât drogurile sau alcoolul. Da, ele sunt mai periculoase deoarece acest comportament a devenit normalizat şi nu există restricţii. Aşa că trăim timpul în care mintea este deteriorată“.

„Dar suntem şi într-o perioadă  entuziastă deoarece toţi din această sală au oportunitatea de a face diferenţa reală, iar aceşti tineri să conştientizeze că trebuie să utilizeze mai puţin telefoanele. Ei pot fi conectaţi cât de mult vor, dar ei trebuie să aibă şi o conexiune umană la fel de bună. Fără relaţiile dintre oameni, atunci când apare o problemă nu aveţi unde să mergeţi şi singurul loc unde vă expuneţi este mediul online şi probabil veţi fi judecaţi“, a mai afirmat el.

„La fiecare dintre noi poate fi vorba de sănătate mintală. Există o bună stare de sănătate mintală şi există o stare de sănătate mintală proastă şi tocmai pentru că suferiţi sau nu de boli mintale, sănătatea mintală deficitară afectează toată lumea din jurul vostru. Generaţia tânără se simte mult mai pozitivă în legătură cu acest lucru. Nu are sens să spui «Sunt bine, mă simt bine». Toată lumea din această cameră este suspecţi de boli psihice“, continuă Ducele de Sussex.  

O mare parte din discuţiile de la eveniment s-au axat pe modul în care, pentru mulţi tineri, problemele de sănătate mintală pot conduce la abuzul de alcool şi droguri pe măsură ce încearcă să facă faţă presiunii.

Discuţia a inclus şi reprezentanţi ai YoungMinds, The Mix, Safe Lives şi Mermaids, care susţin copiii şi tinerii transgender.

Harry a vorbit îndelung despre nevoia de a auzi mai multe „poveşti de succes“ de la tinerii care şi-au depăşit problemele de sănătate mintală - explicând că mulţi dintre tinerii pe care îi întâlnea şi care se aflau în „situaţii cu adevărat întunecate“ au văzut cealaltă parte, aceea de „a trăi o viaţă normală“, şi au dorit să vorbească despre experienţele lor.

Evenimentul a fost iniţiat de Heads Together, o iniţiativă din domeniul sănătăţii mintale condusă de ducii de Cambridge şi de ducii de Sussex.

FOTO Guliver/Getty Images

Discursul prinţului vine după lansarea noului cont de Instagram al acestuia şi al soţiei sale, Sussex Royal , care a doborât recordurile din lume pentru obţinerea de un million de fani în cel mai scurt timp.

„Bun venit pe contul nostru oficial de Instagram. Suntem încântaţi să împărtăşim cu voi toată munca noastră, cauzele pe care le susţinem, anunţurile importante şi oportunitatea de a atrage atenţia asupra problemelor esenţiale. Vă mulţumim pentru sprijin şi vă urăm bun venit“, au scris Meghan şi Harry.

Prima postare, care a adunat în doar două ore peste 200.000 de aprecieri, conţine o colecţie de fotografii cu Ducii de Sussex, de la diferite evenimente publice. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus