Stiri de ultima ora

Prinţul Albert de Monaco, confirmat cu COVID-19, „nu crede“ că l-a contaminat pe prinţul Charles: declaraţia principelui

Prinţul Albert de Monaco, confirmat cu COVID-19, „nu crede“ că l-a contaminat pe prinţul Charles: declaraţia principelui
Monden
Prinţul Albert al II-lea de Monaco, în vârstă de 62 de ani, a vorbit despre starea lui de sănătate, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19, şi despre posibilitatea de a-l fi contaminat pe prinţul Charles (71 de ani).

înainte de a se retrage la reşedinţa sa din Scoţia, se numără o întâlnire oficială cu prinţul Albert de Monaco, pe 10 martie.

În acest context, prinţul Albert de Monaco a explicat contextul în care s-a întâlnit cu prinţul Charles, recent diagnosticat cu coronavirus, şi măsura în care ar fi putut să îi transmită virusul, citează news.ro .

L-am întâlnit pe Charles pe 10 martie, invitat la o masă rotundă organizată de Fundaţia sa", a explicat prinţul Albert. "Nu i-am strâns mâna. Ne-am salutat de departe. Nu cred că pot fi acuzat că l-am contaminat", a adăugat el râzând. "Dar era multă lume la acel centru de congres. Vor fi alte ocazii să mă întâlnesc cu el". 

Care e starea prinţului Albert de Monaco

Prinţul Albert II de Monaco este primul şef de stat care a contractat coronavirusul şi a oferit primele date despre starea sa la RTL, notează BFM TV. 

Întrebat despre tratamentul său, Albert a indicat că a discutat despre asta cu Christian Estrosi, susţinător al clorochinei, tratament controversat contra virusului. „Medicii mi-au spus că starea mea nu necesită acest gen de tratament“, a explicat el.

Separat de soţie şi de copii, pe perioada bolii, prinţul Albert spune că vorbesc „în fiecare zi pe Facetime“ şi speră „să li se alăture curând“. La iniţiativa prinţesei Stephanie, monegascii cântă la balcoane imnul local, în fiecare zi, la ora 17.00. 

„Sunt gesturi emoţionante care îmi înălzesc inima“, asigură prinţul Albert, amintind „că există de asemenea, la fel ca în Franţa, aplauzele pentru personalul medical“. 

Guvernul din Monaco a anunţat sâmbătă închiderea „locurilor cu public, neesenţiale“ până la noi ordine, inclusiv cazinouri, emblematice pentru imaginea şi isotira principatului. Şantierele publice au fost de asemenea oprite în Monaco.

Prinţul Albert II de Monaco a fost diagnosticat cu Covid-19 săptămâna trecută. „Starea sa de sănătate nu prezintă nicio îngrijorare“, el putând să-şi continue activitatea din apartamentele private. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus