Stiri de ultima ora

Premiile Grammy 2019: cine sunt artiştii cu cele mai multe nominalizări VIDEO

Premiile Grammy 2019: cine sunt artiştii cu cele mai multe nominalizări VIDEO
Monden
Rapperii Kendrick Lamar (31 de ani) şi Drake (32 de ani) au primit cele mai multe nominalizări pentru cea de-a 61-a gală a premiilor Grammy.

Cei doi artişti au primit câte şapte nominalizări, inclusiv pentru Albumul anului, cu „Black Panther”, respectiv „Scorpion”.

Albumul „A Star is Born” nu a fost eligibil ca întreg, însă piesa „Shallow” interpretată de Lady Gaga şi Bradley Cooper a primit patru nominalizări.

Taylor Swift a primit o singură nominalizare, la categoria Cel mai bun album pop. 

Cea de-a 61-a gală a premiilor acordate de Recording Academy pentru 84 de categorii va avea loc pe 10 februarie 2019, la Staples Center din Los Angeles.

Anul acesta, Academia a anunţat mai multe modificări privind procesul de selecţie şi acordare a premiilor, cea mai importantă fiind creşterea numărului de nominalizaţi - de la cinci la opt - la categorii ca Record of the Year, Albumul anului, Cântecul anului şi Cel mai bun artist debutant. 

Albumele şi piesele lansate în perioada octombrie 2017 şi septembrie 2018 s-au calificat anul acesta pentru a intra în cursă. Membrii Recording Academy, profesionişti din industrie, vor vota câştigătorii până pe 9 ianuarie.

Cântăreţul Bruno Mars a câştigat şapte trofee la cea de-a 60-a ediţie a galei premiilor Grammy, inclusiv la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului şi înregistrarea anului.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus