Stiri de ultima ora

Premiile BAFTA 2017. "La La Land", cel mai bun film. "Son of Saul", in care joaca Levente Molnar, premiat pentru film strain. GALERIE FOTO

Premiile BAFTA 2017. La La Land, cel mai bun film. Son of Saul, in care joaca Levente Molnar, premiat pentru film strain. GALERIE FOTO
Monden
Pelicula "Son of Saul", in care joaca si actorul Levente Molnar, a castigat la categoria "cel mai bun film intr-o limba straina".Pe langa trofeul suprem, musicalul a primit premii si la categoriiile regie, coloana sonora si imagine. Si protagonista s-a ales cu o distinctie. Premiul Bafta vine dupa un Glob de Aur si consolideaza sansele actritei Emma Stone la castigarea unui Oscar.

Emma Stone, actrita: "Intr-un moment de mare diviziune in lume, cred ca este un lucru special faptul ca ne-am strans aici, in seara aceasta, cu ocazia premiilor BAFTA, sa celebram acele lucruri pozitive. Nu imi gasesc cuvintele. Ma scuzati. Se mai intampla. Darul creativitatii, care nu tine cont de granite si ne alina singuratatea."

Membrii academiei britanice nu au ramas indiferenti la interpretarea emotionanta a lui Casey Affleck din drama "Manchester by the sea".

Casey Affleck: "Ma aflu acum in fata dumneavoastra datorita lui Kenneth Lonergan si al lui scenariu minunat care vorbeste despre viata de zi cu zi si ale ei probleme cu mare compasiune."

"I, Daniel Blake", o pelicula despre serviciile sociale din Marea Britanie, a fost desemnat cel mai bun film britanic.

Ken Loach, regizor: "Multumesc mult Academiei pentru ca susţine mesajul acestui film, pe care sute de mii de oameni din aceasta tara l-au aflat pe propria piele, si anume ca cei mai vulnerabili si mai saraci sunt tratati de guvernul britanic cu o brutalitate oarba care este rusinoasa."

Viola Davis a castigat premiul pentru intepretare intr-un rol secundar, in drama "Fences", dupa piesa de teatru a lui August Wilson. Actrita a emotionat publicul cu un discurs in care si-a pomenit tatal.

Viola Davis, actrita: "Tatal meu a fost ingrijitor de cai, la hipodrom, a absolvit cinci clase. A fost om de serviciu, spre finalul vietii, inainte sa moara de cancer. De ce va spun asta? Fiindca inainte sa isi dea ultima suflare m-am tot intrebat: "A avut viata lui insemnatate?" Iar August a oferit un raspuns stralucit. El transmite mesajul ca vietile noastre ca afro-americani conteaza. Ingrijitorul de cai, omul de serviciu, oameni care au crescut sub legile opresive ale lui Jim Crowe."

Actorul Dev Patel a castigat si el un trofeu pentru rol secundar, gratzie partiturii din drama "Lion".

La 90 de ani, Mel Brooks a primit din mainile printului William prestigiosul premiu pentru intreaga cariera. A acceptat trofeul cu umorul caracteristic.

Mel Brooks: "Vreau sa le cer iertare printului William, ducesei si printului Phillip pentru Revolutia americana. Eram si noi tineri."
procinema.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus