Stiri de ultima ora

Piese nelansate ale lui David Bowie urmează să fie adunate într-un album

Piese nelansate ale lui David Bowie urmează să fie adunate într-un album
Monden
David Bowie a pregătit cu mult înainte de moartea sa o serie de piese antologice prin care îşi sărbătorea propria carieră FOTO AP

Producătorul şi prietenul apropiat a lui David Bowie a declarat că „în anii viitori“ fanii se pot aştepta la multe noi compoziţii ale regretatului artist.

„Este logic ca în următorii ani să auzim multe melodii care nu au mai fost auzite în trecut“

Tony Visconti, prieten apropiat şi producător al regretatului David Bowie , a declarat că negociază cu managementul şi cu casa de discuri a fostului muzician pentru lansarea unui album care să conţină piese necunoscute încă publicului larg, scrie site-ul contactmusic.com . Visconti a lucrat cu Bowie încă din 1969 şi i-a produs ultimul album, „Blackstar“, care a fost lansat cu două zile înainte de moartea artistului. Producătorul de muzică a declarat că fanii se pot aştepta la multe noi compoziţii ale lui Bowie care vor fi lansate în anii viitori.

Visconti a declarat că Bowie i-a spus că a înregistrat cinci noi piese menite pentru un album ulterior celui numit „Blackstar“. „Încă nu am ascultat acele cântece. S-ar putea să fiu nevoit chiar să îi ajut pe administratorii averii sale să găsească materialul. Am o idee unde le-ar fi putut înregistra, dar mai există foarte mult material nelansat dintr-o serie de albume. Cred că este logic ca în următorii ani să auzim multe melodii care nu au mai fost auzite în trecut“, a spus acesta pentru „Evening Standard“. „Sunt în discuţii cu managementul său şi cu casa sa de discuri, vor fi nişte materiale minunate ale lui Bowie care se vor lansa“, a declarat Visconti. 

Bowie şi-a plănuit lansarea unor piese înainte de moarte 

David Bowie a pregătit cu mult înainte de moartea sa o serie de piese antologice prin care îşi sărbătorea propria carieră, scria „Newsweek“, citat de  „The Independent“ . Primele piese pregătite de Bowie urmează să fie lansate în 2017. Potrivit sursei citate, „există o listă lungă de piese care nu au o dată de lansare şi pe care Bowie le-a plănuit înainte de a muri“. Mai mult, se pare că artistul chiar înregistrare un nou album. Tot „Newsweek“ arată că „piesele au fost împărţite în perioade ale carierei şi nu vor fi lansate necesar în ordine cronologică“. Încă nu este clar dacă viitorul album va conţine piese noi sau doar variante refăcute ale unor melodii deja lansate.

Artistul britanic David Bowie a murit duminică, 10 ianuarie, la doar două zile după ce a împlinit 69 de ani şi şi-a lansat cel de-al 28-lea şi ultimul album din carieră, „Blackstar“, gândit de muzician ca un  „David Bowie a murit împăcat, înconjurat de familia sa, după o luptă curajoasă cu cancerul pe care a dus-o timp de 18 luni“, au anunţat reprezentanţii familiei. 

Albumul „Blackstar“ s-a vândut în Statele Unite în 181.000 de copii în prima săptămână după lansare şi a urcat pe primul loc în topul Billboard, depăşind celebrul album „25“ al cântăreţei Adele. „Blackstar“ este, de asemenea, primul album care ajunge, postum, în fruntea topului Billboard, după ce albumul „This Is It“ al megastarului Michael Jackson a reuşit aceeaşi performanţă în noiembrie 2009.

Cântăreţul a ţinut secret faptul că a fost diagnosticat cu cancer, vestea morţii sale luându-i prin suprindere chiar şi pe cei mai apropiaţi prieteni ai acestuia. Marţi, 12 ianuarie, mai multe surse au dezvăluit pentru presa străină că Bowie a murit din cauza unui  cancer hepatic, dar şi că în ultimii ani a suferit şase infarcte.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus