Stiri de ultima ora

Old Blacks - punte de lansare pentru trupele noi!

Old Blacks - punte de
lansare pentru trupele noi!
Monden
La iniţiativa publicului, organizatorii festivalului Old Blacks, Rock & More, aflat la prima ediţie, au decis ca în deschiderea trupelor consacrate să însereze şi câteva nume ceva mai noi, aşa că, timp de două luni, au strâns demo-uri de la cei interesaţi să cânte pe scena Arenelor Romane în data de 25 mai.

Astfel, la finalul campaniei, din zecile de demo-uri primite, juriul format din organizatori, trupe şi parteneri media, a decis că cele trei trupe care şi-au câştigat statutul de Opening Act sunt Gramofone, Kunnstra şi White Ash.

Aşadar, Începând cu ora 18, vom avea parte de un adevărat maraton muzical, de mai bine de 7 ore de muzică live, în cadrul primei ediţii a festivalului Old Blacks, Rock & More!

Gramofone este o trupă fresh, de indie-rock, cu influenţe synt şi funk. Deşi la început de drum, bucureştenii au fost prezenţi în 2017 la evenimente importante, precum Bucharest Greensounds Festival, BikeFest sau Femei pe Mătăsari.

Kunnstra, o trupă de hard-rock cu influenţe metal şi post-modern blues, vine tot din Bucureşti. A avut deja concerte prin cluburile din Capitală şi pregăteşte un LP şi o primă cântare acustică.

White Ash abordează un alternative rock cu influenţe din anii 70. A cântat în deschidere la OCS, Luna Amară şi Z.O.B dar şi alături de alte trupe mai mult sau mai puţin consacrate din peisajul muzical românesc.

„Arenele Romane, bine aţi venit la Subcarpaţi! Bucureşti, sari cu noi!” va răsuna, pe 25 mai, la festivalul ”Old Blacks, Rock & More”. Bean MC şi flăcăii lui vor încinge petrecerea sub cerul liber cu sound-ul lor aparte, prin care au reuşit să readucă într-un mod atât de inedit horele şi doinele româneşti tradiţionale din underground în mainstream.

Cu siguranţă şi Iris este unul dintre motivele principale pentru care merită să-ţi faci program cu prietenii cu care pe vremuri ascultai hituri ca ”Să nu crezi nimic”, ”Floare de Iris”, ”Baby” sau ”Somn bizar”. Proaspăt întorşi din Canada, unde au fost copleşiţi de reacţia românilor din diaspora, Cristi Minculescu, Valter Popa şi Boro le dau fanilor întâlnire pe 25 mai la ”Old Blacks, Rock & More” Festival, cu promisiunea unei irepetabile.

Şi Trooper este mai tot timpul pe drumuri. Dar, între cântările de la Braşov, Oradea, Vama Veche sau Costineşti, Coiotu şi gaşca se opresc în Bucureşti şi ne promit un show heavy ca la carte, în stilul lor caracteristic. Şi, se pare, pregătesc intens un nou album. Zvonurile spun că materialul este unul conceptual, o urmare a discului lansat în 2009, iar o primă mostră va răsuna chiar de pe scena Old Blacks!

Viţa de Vie, cea mai iubită trupă de alternativ de la noi, va cânta hituri ale căror versuri ne-au cucerit definitiv cu multa vreme în urmă şi care rămân în continuare la loc de cinste în preferinţele muzicale ale adevăraţilor rockeri, de ieri şi de azi.

Special pentru evenimentul din 25 mai, băieţii de la Iedera şi-au scos tricourile cu Superman de la naftalină şi se pregătesc de zor alături de trupa Zero pentru o revenire de zile mari. Cântarea de la Festivalul Old Blacks va include variante refăcute ale pieselor lansate în anii 2000, dar şi noutăţi de pe viitorul album al trupei, care se va lansa în câteva luni.

În concluzie, „Old Blacks, Rock & More” este un maraton live, de peste 7 ore, în aer liber, care aduce pe aceeaşi scenă trupe din toate genurile muzicale, pe gustul celor care vor să retrăiască momente de nostalgie alături de idolii adolescenţei lor, preum Iris sau Viţa de Vie, dar care îşi deschide porţile cu generozitate şi unor trupe care au dărâmat orice idei preconcepute despre muzică, aşa cum este Subcarpaţi.

Evenimentul este organizat de Sprint Media Group şi comunicat de HTag PR. Biletele costă 65 lei şi se găsesc pe  iabilet.ro ,  blt.ro  şi  bilete.ro . La intrare, în ziua concertului, preţul va fi 99 lei. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus