Stiri de ultima ora

OK! VIP FILES: Meryl Streep, Prima Doamnă a filmului

OK! VIP FILES: Meryl Streep, Prima Doamnă a filmului
Monden
”Este uluitor să intri în pielea altui om, care gândeşte altfel decât tine, să-i trăieşti bucuriile şi durerile… Acesta este drogul meu!” FOTO Getty Images

Deţine recordul de nominalizări la Oscar, iar anul acesta trece de partea cealaltă a baricadei, ca preşedinte al juriului Festivalului de Film de la Berlin. O premieră pentru o actriţă care s-a impus în lumea filmului fără a fi un sex simbol. Cum a reuşit introvertita Meryl să cucerească lumea?

Actriţa cea mai nominalizată la Oscar conduce anul acesta juriul internaţional al Festivalului de Film de la Berlin, unde va susţine un workshop despre… ce înseamnă să fii Meryl Streep. Pe scurt: înseamnă un miracol al naturaleţii, care evită să vorbească despre sine, nu-i place să pozeze şi are fobie de covorul roşu. O introvertită care a reuşit, cu aripile unui talent titanic, să cucerească lumea

După un 2014 în care a fost nominalizată la Oscar pentru rolul principal din memorabilul August: Osage County şi un 2015 în care Academia Americană de Film a nu­mărat-o din nou printre nominalizaţi, pentru rol secundar – cel al Vrăjitoarei din Into the Woods, Meryl pare să aibă un an de respiro. Are 66 de ani şi ar putea să-şi ia un binemeritat repaus. Dar nimic n-o menţine mai bine în formă decât munca. Chiar şi într-un an în care Oscarul îi dă răgaz, Meryl e tot în mijlocul atenţiei. De data aceasta cu o premieră specială: pentru prima dată în cariera sa de 40 de ani, trece de partea cealaltă a baricadei, prezidând un juriu, cel al Berlinalei, unde va preda un masterclass despre tainele actoriei. Despre ea însăşi, în fapt. Nu e neapărat o misiune uşoară pentru Pri­ma Doamnă a Filmului Mondial, care şi-a făcut din modestie şi dis­creţie un outfit adesea contestat de criticii preţioşi de la Hollywood, care punctează de multe ori extravaganţa în dauna substanţei. Nu i-a plăcut niciodată să epateze. Şi s-a încăpăţânat să rămână al naibii de firească în lumea nebună a Hollywoodului. De aceea, aceasta este o poveste despre un om fără secrete murdare. Fără iubiri înlănţuite sau încrucişate. Fără scandaluri, procese, exces de chirurgie plastică şi clinici de reabilitare. E o poveste despre o femeie care a cucerit Hollywoodul fiind mult prea normală. Şi prea talentată. Fără înfă­ţişare de sex simbol. Dar cu o frumuseţe aparte. Care a ratat frec­vent categoria „best dressed“, dar n-a prea ratat atenţia juriilor fes­tivalurilor din întreaga lume, adunând 300 de nominalizări la toate trofeele care contează. Un text despre o legendă în viaţă, căreia nu prea-i place să vorbească despre ea însăşi. Poate despre asta ar tre­bui, de fapt, să vorbească la masterclass-ul pe care-l va susţine pe 14 februarie. 300 de tineri din industria filmului vor beneficia, astfel, de un regal la Berlin (acolo unde, la secţiunea Forum, a fost selectat şi lungmetrajul Ilegitim, al lui Adrian Sitaru).

O postare cu marea actriţă, devenită virală, ne aminteşte de ce e ea atât de specială. O fotografie (dreapta jos) care ne-o înfăţişează tânără, zâmbitoare şi luminoasă, are ur­mătorul mesaj: „Aceasta eram eu, în drum spre casă, după o audiţie pentru King Kong, unde mi s-a spus că sunt prea urâtă. Acesta a fost un moment decisiv pentru mine. O opinie care ar fi putut să mă facă să deraiez de la visele mele sau, din contră, să mă facă să cred şi mai tare în mine. Am tras adânc aer în piept şi am spus: «Îmi pare rău dacă consideraţi că sunt prea urâtă, dar asta e doar o părere într-o mare de mii de opinii diferite, aşa că plec să găsesc un val mai prie­tenos». Azi, am 18 nominalizări la Oscar.“ În realitate, are 19 – iar de trei ori a câştigat. Dar nu e pentru că a pierdut şirul numărătorii, ci fiindcă nu ea a scris acel text. Iar poza nu e din 1976, când într-ade­văr eşuase la probele pentru acel film, ci din 1981, când fusese deja premiată de Academia Americană de Film. Ceea ce face izbitoare naturaleţea şi simplitatea acelei tinere deţinătoare a unui Oscar, care călătorea în continuare cu metroul prin New York. Acesta ar fi, mai degrabă, mesajul fotografiei. Însă textul ataşat se referă, totuşi, la un episod autentic, producătorul italian Dino De Laurentiis fiind celebru fiindcă a făcut-o „urâtă“ pe Meryl. În zadar a negat totul, căci Streep însăşi a relatat scena într-un interviu. Rolul din King Kong l-a obţinut, până la urmă, Jessica Lange.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus