Stiri de ultima ora

Nominalizări Oscar 2019. Cine sunt marii favoriţi

Nominalizări Oscar 2019. Cine sunt marii favoriţi
Monden
Lady Gaga, Bradley Cooper şi Rami Malek au şanse mari să primească nominalizări la Oscar 2019 FOTO Variety

Academia Americană de Film anunţă astăzi nominalizările la premiile Oscar 2019, iar specialiştii sunt de părere că drama alb-negru „Roma“, regizată de Alfonso Cuarón, şi filmul romantic „A Star is Born“, semnat de Bradley Cooper, vor fi principalii candidaţi.

Peste doar câteva ore vom afla nominalizările Oscar 2019. Ceremonia în care vor fi dezvăluite numele celor mai bune filme şi a celor mai buni actori va fi transmisă în direct începând cu 15.20, ora României. 

Cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Academiei Americane de Film va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood.

Criticii de film au făcut deja pariurile privind nominalizările Oscar 2019, mai cu seamă că au fost deja decernate Globurile de Aur 2019 şi toate premiile Sindicatelor Americane, care sunt indicatori importanţi pentru câştigătorii Oscar 2019. 

Spre exemplu, Ben Zauzmer, care scrie pentru The Hollywood Reporter şi este analist al echipei Los Angeles Dodgers, a adunat date legat de premiile obţinute de filme în perioada decembrie 2018 - ianuarie 2019. Apoi, el a luat în calcul şi cât de bine au prezis acele premii nominalizările la Oscar în trecut, iar pe baza acestor date a făcut predicţii privind principalii candidaţi la nominalizările Oscar 2019, potrivit News.ro . 

Nominalizări Oscar 2019. Cel mai bun film

La categoria Cel mai bun film, cu 99,4% şanse de a fi nominalizate sunt „A Star is Born“ şi drama cu accente comice„Green Book“ au 99,4%, care a ieşit învingătoare la gala organizată de Sindicatul Producătorilor Americani, unul dintre cele mai bune indicatoare pentru premiile Oscar. 

Favoritele sunt urmate de „Roma“ (98,1%), care a fost deja distins cu Globul de Aur pentru Cel mai bun film într-o limbă străină şi Cel mai bun regizor. În plus, filmul alb-negru a fost mare câştigător al Critics Choice Awards, considerat cel mai bun barometru pentru Oscaruri.

Şanse mari la o nominalizare la premiile Oscar 2019 mai au şi „BlacKkKlansman“ (97,8%) „The Favourite“ (90,5%), care a fost selectat la 12 categorii ale premiilor BAFTA 2019, dar şi „Vice“ (76,2%), în care Christian Bale prezintă o nouă transformare remarcabilă. 

Nominalizări Oscar 2019. Cel mai bun regizor

În ceea ce priveşte Cel mai bun regizor, nimeni nu pune la îndoială nominalizarea la premiile Oscar 2019 a mexicanului Alfonso Cuarón (98,5%), pentru „Roma“. Cel mai probabil, el va lupta pentru râvnita statuetă cu Bradley Cooper (92,1%) – „A Star is Born“, cu Spike Lee (73,2%) – „BlacKkKlansman“, cu Peter Farrelly (60%) – „Green Book“, şi cu Adam McKay (54,8%) – „Vice“.

Nominalizări Oscar 2019. Cel mai bun actor în rol principal

Pentru categoria Cel mai bun actor în rol principal, cel mai bine clasat în vederea obţinerii nominalizării la Oscar 2019 este Rami Malek (98,1%), pentru portretizarea legendarului Freddie Mercury din filmul biografic „Bohemian Rhapsody“, rol pentru care a fost deja premiat cu un Glob de Aur.

Christian Bale (97,1%) va intra şi el în cursa pentru Oscar 2019, fiind la rându-i premiat cu un Glob de Aur pentru interpretarea fostului vicepreşedinte american Dick Cheney din „Vice“. Bradley Cooper (91,6%) are şanse la o nominalizare la Oscar 2019 şi la categoria de interpretare, acestuia alăturându-i-se Viggo Mortensen (87,2%), pentru rolul din „Green Book“. La mare distanţă, o posibilă nominalizare la Oscar 2019 poate primi şi Ethan Hawke (29,3%) pentru rolul din „First Reformed“.

Nominalizări Oscar 2019. Cea mai bună actriţă în rol principal

Glenn Close, premiată cu Glob de Aur pentru „The Wife“, conduce în privinţa şanselor de a fi nominalizată la Oscar 2019 la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, cu 98,1%. Ea este urmată de Olivia Colman („The Favourite“), cu 97,1%, Lady Gaga („A Star is Born“) şi Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?“), ambele cu 91,4%, şi de Emily Blunt („Mary Poppins Returns“), cu 43,4%.

Nominalizări Oscar 2019. Cel mai bun actor în rol secundar

Mahershala Ali („Green Book“) este favorit pentru nominalizarea Oscar 2019 la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, cu 99,4%. El a primit şi un Glob de Aur pentru această interpretare. În vederea nominalizării la Oscar 2019, şanse au Thimotee Chalamet („Beautiful Boy“) şi Richard E. Grant („Can You Ever Forgive Me?“), fiecare cu câte 93,2%, Adam Driver („BlacKkKlansman“), cu 78%, şi Sam Elliott („A Star is Born“), cu 74,3%.

Nominalizări Oscar 2019. Cea mai bună actriţă în rol secundar

La categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar, primele trei cu şanse egale - 90,6% - sunt Amy Adams („Vice“), Emma Stone („The Favourite“) şi Rachel Weisz („The Favourite“). Lista celor cinci este completată de Regina King („If Beale Street Could Talk“), cu 89%, şi Claire Foy („First Man“), cu 57,3%.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus