Stiri de ultima ora

Nominalizări Oscar 2017: cele mai mari surprize şi nedreptăţi. Academia i-a exclus pe „veterani“, dar a făcut dreptate actorilor de culoare VIDEO

Nominalizări Oscar 2017: cele mai mari surprize şi nedreptăţi. Academia i-a exclus pe „veterani“, dar a făcut dreptate actorilor de culoare VIDEO
Monden
Nominalizările la Oscar 2017 au confirmat câteva dintre predicţiile criticilor, dar au oferit şi surprize atât frumoase, cât şi nedrepte. În mod absolut previzibil, musicalul „La La Land“ a fost „răsfăţatul“ membrilor Academiei Americane de Film, primind cele mai multe nominalizări, în timp ce actriţa Amy Adams, considerată una dintre marile favorite, a fost trecută cu vederea pentru interpretarea din „Arrival“.

Lungmetrajul „La La Land“, un tribut muzical adus Epocii de Aur de la Hollywood, a egalat recordul de nominalizări la Oscar primite de un singur film (14), deţinut ex aequo de peliculele „Titanic“ (1997) şi „All About Eve“ (1950), ambele învingătoare la categoria Cel mai bun film, ceea ce înseamnă că musicalul este principalul favorit în cursa Oscar 2017.

În paşi de dans spre Oscar 2017

Un film de dragoste plin de culoare, „La La Land“ are şansa să-l transforme pe Damien Chazelle (32 de ani) în cel mai tânăr regizor laureat cu Oscar şi le-a adus actorilor Emma Stone şi Ryan Gosling nominalizări la categoriile de interpretare. „La La Land“, un tribut adus musicalurilor create de Vincent Minnelli şi Jacques Demy, reprezintă în acelaşi timp o raritate, deoarece este singurul lungmetraj „optimist“ din categoria Cel mai bun film.

Oscar 2017 face dreptate cineaştilor de culoare

Notabil este faptul că Academia Americană de Film americană, instituţia care decernează premiile Oscar, pare să-şi fi învăţat lecţia după valul de critici dure înfruntat în ultimii doi ani din cauza lipsei de diversitate rasială în ceea ce priveşte artiştii nominalizaţi şi membrii ei cu drept de vot.

Trei producţii despre viaţa oamenilor de culoare din America – „Fences“, „Hidden Figures“ şi „Moonlight“ – sunt nominalizate la Oscar 2017 pentru Cel mai bun film. Şapte actori de culoare – Denzel Washington şi Viola Davis („Fences“), Miahershala Ali şi Naomie Harris („Moonlight“), Octavia Spencer („Hidden Figures“), Ruth Negga („Loving“) şi Dev Patel („Lion“) – se numără printre cei 20 de interpreţi nominalizaţi la Oscar 2017. Mai mult, în premieră, Davis, Harris şi Spencer formează trio-ul artiştilor de culoare nominalizaţi în acelaşi an la aceeaşi categorie – Cea mai bună actriţă în rol secundar.

De asemenea, trei dintre cele cinci documentare – „13th“, „I Am Not Your Negro“ şi ”O.J.: Made in America“ – abordează chestiunea inegalităţilor rasiale şi sunt regizate de cineaşti de culoare.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus