Stiri de ultima ora

Noi dezvăluiri: David Bowie a descoperit că suferă de cancer în fază terminală cu trei luni înainte să moară

Noi dezvăluiri: David Bowie a descoperit că suferă de cancer în fază terminală cu trei luni înainte să moară
Monden
David Bowie a descoperit că suferă de cancer în fază terminală cu trei luni înainte să moară, potrivit unui documentar care marchează împlinirea unui an de la moartea superstarului, scrie The Guardian, citat de News.ro.

David Bowie , la câteva zile după ce a împlinit 69 de ani şi după lansarea celui de-al 25-lea album, „Blackstar“. El a ascuns boala de care suferea. 

„I-am spus direct că melodia ar trebui să se numească «Lazarus», iar tu ar trebui să stai într-un pat“, a relatat regizorul. „Pentru mine era o legătură cu conotaţie biblică, nu avea de-a face cu faptul că el era bolnav. Am aflat mai târziu, în săptămâna filmărilor, când i s-a spus că totul s-a terminat, că tratamentul a fos întrerupt şi că boala a câştigat“, a mai declarat Renck. 

Chiar şi aşa, Bowie nu a renunţat la speranţa că va supravieţui cancerului şi voia să facă muzică în săptămânile dinainte de a muri, potrivit lui Ivo Van Hove, regizor muzical de scenă pentru „Lazarus“. 

Noul documentar este realizat de Francis Whately şi este o continuare a precedentei poveşti de la BBC, „David Bowie: Five Years“, care a fost difuzat în 2013 pentru prima dată şi care s-a axat pe cei mai importanţi cinci ani ai cântăreţului din perioada 1971-1983. 

Documentarul lui Whately surprinde în profunzime albumul surpriză din 2013, „The Next Day“, materialul cu infuzie de jazz „Blackstar“ din 2016, lansat cu câteva zile înainte de a muri, şi primul său muzical de scenă, „Lazarus“. 

Filmul abordează şi relaţia dificilă a lui Bowie cu succesul, pe care el la începutul carierei l-a îmbărţişat în ideea de a câştiga libertate de creaţie, dar ani mai târziu i-a displăcut. După un infarct suferit în 2003, s-a retras din vizorul public. Whatley spune că Bowie ar fi vrut să se mute înapoi la Londra, dar a rămas în New York pentru că asta i-a permis să stea în penumbră. 

David Bowie (8 ianuarie 1947 - 10 ianuarie 2016) a fost cântăreţ, compozitor şi producător. El a fost recompensat cu două premii Grammy, iar albumele sale s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial. Activ pe parcursul a cinci decenii, frecvent reinventându-şi stilul muzical şi cochetând cu mai multe genuri, David Bowie a fost considerat de majoritatea criticilor muzicali un influent inovator, în special datorită lucrărilor sale din anii 70. Cântăreţul britanic s-a inspirat dintr-o vastă paletă de subiecte, în special din artă, filosofie şi literatură.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus