Stiri de ultima ora

Muzică electronică, techno, indie și dub - în prima zi a festivalului Timeshift

Muzică electronică, techno, indie și dub - în prima zi a festivalului Timeshift
Monden
Bucureștiul a răsunat de muzică electronică, techno, indie și dub, în prima zi a festivalului Timeshift, la care au participat câteva mii de oameni care au putut asculta de la piesele consacrate de la Faithless, adunate într-un DJ Set, până la ritmurile tribale ale celor de la Young Fathers.

Festivalul care are loc la Romexpo a debutat, joi, pe patru scene, cu peste 20 de trupe, headliner pe Main Stage fiind cunoscutul DJ Snake, aflat pentru prima oară în România.

Spectatorii au fost împărțiți între cele patru zone muzicale amplasate într-un decor SCI-FI, dar au putut descoperi zona de food, magazinele pop-up și spațiile de relaxare.

Pe scena Control au electrizat atmosfera scoțienii de la Young Fathers, aflați și ei pentru prima dată în România. Un public nu foarte numeros, dar inimos a putut lua parte la un show "total" de circa o oră, în care cei trei vocaliști ai trupei au adus un mix de trip-hop, ritmuri africane, voci de calitate, brit-pop și elemente electronice.

Ei au fost urmați de mai multe seturi montate de DJ, după care cei mai mulți spectatori s-au mutat la mica scenă Black Rhino, care a devenit neîncăpătoare după ora 01,00 și unde au putut fi ascultate piese dub și reggae.

Pe scena Kristal, aflată în interiorul pavilionului Romexpo, mixurile au continuat până dimineață pe seturile unor DJ precum Mahony, Loco Dice, Waff și Francisco Allendes.

"Cea de-a doua zi — vineri — e marcată de eclectismul artiștilor invitați — Bloc Party, Orbital, Mystery Jets, White Lies, Rudimental (DJ SET), Hot Chip (DJ SET), Leftfield, Cosmic Gate și John O Callaghan — ce vor pune stăpânire pe București cu sound-urile binecunoscute", arată organizatorii.

Pe 22 iulie, David Guetta vine cu un show spectaculos de lumini și elemente vizuale, iar hitul său Titanium va răsuna pe Main Stage. Colaborările DJ-ului francez cu Sia, Nicki Minaj, Akon, Kelly Rowland, Kid Cudisau Fergie i-au adus recunoașterea internațională și primele locuri în topuri de-a lungul anilor.

Robin Schulz, Jonas Blue, Dubfire, Markus Schulz și mulți alții completează lineup-ul zilei de sâmbătă.

Ultima zi a festivalului — 23 iulie — aduce artiști precum Above & Beyond, ATB, Gareth Emery, Chicane, Lee Burridge, Damian Lazarus, Goldie pe cele patru scene Timeshift.

"Iubitorii EDM, techno, tech-house, trance, dubstep, drum and bass, indie-rock și alternative își vor găsi favoriții la cel mai mare eveniment din Capitală, într-un decor desprins din filmele science-fiction, unde timpul nu contează, iar muzica ne aduce împreună", promit organizatorii.

Accesul general al publicului în Romexpo se face pe la intrarea B , din bulevardul Expoziției, în timp ce accesul cu bilete VIP — din bulevardul Mărăști, lângă turnurile City Gate.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus