Stiri de ultima ora

Motivul pentru care copilul Ducilor de Sussex nu va avea niciun titlu regal: semnificaţia aparte a prenumelor primite

Motivul pentru care copilul Ducilor de Sussex nu va avea niciun titlu regal: semnificaţia aparte a prenumelor primite
Monden
Ducesa Meghan şi Prinţul Harry l-au prezentat lumii pe fiul lor şi au dezvăluit că acesta va purta numele de Archie Harrison. Totodată, a fost confirmat faptul că micuţul nu va primi un titlu regal sau nobiliar.

Ducii de Sussex, Meghan (37 de ani) şi Harry (34 de ani), , la două zile după ce a venit pe lume, şi au dezvăluit în sfârşit şi ce nume va purta micuţul, după ce presa din Regat, exasperată, a preluat iniţiativa şi l-a botezat „baby Sussex“.

Un vlăstar regal atipic

Numele oficial este, aşa cum era de aşteptat, unul atipic pentru casa regală britanică: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Un prenume de origine germană, Archie este prescurtarea de la Archibald, care înseamnă „sincer, curajos“, în timp ce Harrison poate fi tradus prin „fiul lui Harry/ Harri son“.

Băieţelul nu va primi titlul de prinţ sau un alt titlu regal şi nici măcar pe cel nobiliar pe care l-ar fi moştenit de la tatăl său, respectiv conte de Dumbarton, potrivit The Telegraph . 

Informaţia a fost confirmată şi de Palatul Buckingham, iar motivul este unul foarte simplu: Meghan şi Harry nu au dorit un titlu pentru fiul lor, chiar dacă Regina ar fi putut da un decret în acest sens. 

În urma unei decizii luate de Regele George al V-lea, bunicul Reginei Elizabeta a II-a, datând din 1917, titlul de „Alteţa Sa Regală Prinţul/ Prinţesa“ este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului şi celui mai mare dintre fiii Prinţului de Wales (primul moştenitor direct al tronului britanic). Cu toate acestea, Regina are puterea să intervină pentru a schimba acest lucru.

Însă decizia Ducilor de Sussex în privinţa titlului era de aşteptat, având în vedere că aceştia şi-au exprimat în trecut dorinţa ca viitorii lor copii să ducă „o viaţă normală“.

Într-o declaraţie din 2017, Prinţul Harry mărturisea: „Sunt hotărât să am o viaţă relativ normală şi, dacă am noroc să am copii, aş vrea să aibă şi ei una la fel. Nu vrem să fim o adunătură de celebrităţi, ci să folosim rolul pe care îl avem pentru a face lucruri bune“.

De altfel, copiii Prinţesei Anna (68 de ani), singura fiică a Reginei Elisabeta şi a Prinţului Philip, nu au primit automat titluri princiare. Deşi suverana şi-a exprimat dorinţa de a le oferi titluri celor doi copii, Peter şi Zara, Prinţesa Anna şi soţul ei, Mark Phillips, au refuzat. 

Primul metis succesor la tron

„Bebeluşul Sussex“, care la naştere a avut o greutate de 3,2 kilograme, este primul copil din Familia Regală Britanică metis, adică născut din părinţi cu origini rasiale diferite, Meghan fiind afro-americană. Micuţul este al şaptelea în linia de succesiune la tronul Marii Britanii. 

Încă de când şi-au anunţat logodna a fost clar că Meghan şi Harry vor face lucrurile în felul lor, aşa că naşterea primului copil nu a făcut excepţie. Deşi planul a fost să nască acasă, Ducesa de Sussex a fost dusă pe ascuns la spital deoarece sarcina a întârziat o săptămână şi exista riscul apariţiei unor complicaţii. Meghan a făcut foarte clar faptul că nu va face publice detalii despre naştere şi a dorit să prezinte copilul într-un cadru restrâns, cu doar câţiva jurnalişti, şi nu în faţa mulţimii, aşa cum au procedat Ducii de Cambridge, Kate şi William. 

Vorbind despre primele zile în calitate de părinţi, Ducesa Meghan a mărturisit că este o experienţă incredibilă: „Au fost câteva zile foarte speciale. Este magic, este uimitor. Am alături cei mai buni doi băieţi din lume, aşa că sunt foarte fericită“. „Este grozav să fii părinte. Sigur, au fost doar două zile, dar suntem absolut încântaţi să avem micul nostru bulgăraş de bucurie şi abia aşteptăm să petrecem mult timp împreună“, a adăugat Prinţul Harry. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus