Stiri de ultima ora

Moş Crăciun: Ajutoarele mă ajută să duc cadouri tuturor copiilor, dar contează şi magia Crăciunului

Moş Crăciun: Ajutoarele mă ajută să duc cadouri tuturor copiilor, dar contează şi magia Crăciunului
Monden
Moş Crăciun din Finlanda va vizita regatul său din Bucureşti, între 10 şi 14 decembrie, în prima sa vizită oficială în România, timp în care copiii îi vor putea spune ce-şi doresc să primească de sărbători şi se vor putea fotografia alături de el.

La conferinţa de presă organizată miercuri cu ocazia venirii lui Moş Crăciun în România au participat Alejandro Poulakis, CEO-ul parcului de distracţii Divertiland, şi Ulla Väistö, ambasadoarea Finlandei la Bucureşti.

"Multă lume mă întreabă «Nu e grea munca asta pe care o faci? ». Nu este o muncă, este o ocazie extraordinară să aduc un spirit de bunăvoinţă tuturor. Fac vizite la orfelinate, la spitale de copii şi, de multe ori, cunosc copii care au o sănătate precară, dar, în momentul în care simt că-mi strâng mâna şi văd ceva în privirea lor, asta înseamnă că între noi se formează o legătură specială", a declarat Moş Crăciun, la conferinţa de presă.

Acesta a spus că până în Bucureşti a venit cu avionul, pentru că nu este zăpadă în România pentru a putea călători cu sania trasă de reni.

"Cu sania nu s-a putut, pentru că nu aveţi încă suficientă zăpadă, dar la mine acasă deja merg cu sania trasă de reni", a spus "bătrânelul cu plete dalbe".

Acesta a ţinut să menţioneze că este pentru prima dată în România înainte de Crăciun, iar călătoria a durat destul de mult.

"(...) călătoria a durat destul de mult pentru că a trebuit să merg mai întâi 200 de kilometri până la Rovaniemi, de unde am luat avionul până la Helsinki, după care am venit aici, deci a durat destul de mult călătoria", a mai spus acesta.

În perioada în care Moş Crăciun se află în România, soţia sa, împreună cu ajutoarele sale, împachetează cadourile şi au grijă de reni. În Finlanda, ajutoarele lui Moş Crăciun se numesc tonttu şi pot fi atât copii, cât şi adulţi, dar care să aibă spirit de copil. Nu oricine poate fi ajutorul lui Moş Crăciun, acesta explicând, la conferinţa de presă, care sunt "calităţile" pe care trebuie să le aibă un tonttu.

"Trebuie să ai acea stare de spirit, de ajutor al lui Moş Crăciun, care este foarte importantă pentru toţi adulţii", a spus Moş Crăciun. "Trebuie să găseşti această stare, trebuie să ştii să ajuţi şi, dacă cineva n-a fost cuminte, fie un copil sau un adult, să ştii să îl ierţi, dar în principal trebuie să faci mult bine", a mai spus acesta.

De-a lungul timpului, Moş Crăciun a primit şi cereri mai "ciudate" de la copii. De exemplu, o fetiţă i-a spus Moşului că îşi doreşte pentru sora ei mai mare un iubit, pentru ca ea să se mute de acasă şi să-i rămână ei toată camera plină cu jucării. De asemenea, o altă cerinţă ciudată a fost din partea unui băieţel care i-a spus Moşului că îşi doreşte un căţel, iar fratele său mai mare i-a spus că vrea un căţel care nu latră şi nu face murdar în casă.

Lui Moş Crăciun i se trimit mai mult scrisori scrise de mână, dar sunt câţiva tonttu care citesc şi mesajele trimise prin e-mail de la copiii din întreaga lume. Moş Crăciun a afirmat că a primit scrisori şi din partea unor copii nemulţumiţi de cadourile primite, precizând că le-a răspuns tuturor.

"Am primit şi scrisori de genul acesta. Ce este important să vă spun este că ajutoarele mele răspund la absolut toate scrisorile care mi se trimit mie şi, în plus, strângem timbrele de pe scrisorile pe care le primim, pe care le donăm după aceea într-un act de caritate. Toate scrisorile pe care le primim le păstrăm", a declarat Moş Crăciun.

Moş Crăciun a spus că, în prezent, copiii îşi doresc jocuri pe calculator şi telefoane de ultimă generaţie. În schimb, celor care nu cred în Moş Crăciun, acesta le-a transmis următorul mesaj: "Celor care nu cred în Moş Crăciun le spun că îi provoc să vină să mă vadă aici până duminică, să terminăm odată cu poveştile astea neadevărate. Le spun că la televizor pot să vadă multe ajutoare de-a mele, dar cel mai bine e să vină să mă vadă aici în persoană".

Întrebat dacă i s-a întâmplat să fie tras de barbă de copii pentru a verifica dacă este adevăratul Moş Crăciun, acesta a declarat: "Absolut niciodată nu m-a tras nimeni de barbă şi oricum este un obicei urât să tragi pe cineva de barbă. Copii n-au întrăznit niciodată, dar au fost nişte fete mai mari şi mai curajoase care au încercat".

"Meseria" de Moş Crăciun nu este una aleasă la întâmplare. Moş Crăciun a spus că el nu a ales acest lucru, ci că el toată viaţa a fost Moş Crăciun şi este "foarte bătrân".

Cât despre modul în care reuşeşte să ofere cadouri tuturor copiilor într-o singură noapte, Moş Crăciun a spus că este ajutat de asistenţii lui, dar contează şi magia din noaptea de Crăciun.

"Nu este niciun secret că eu am şi ajutoare şi, bineînţeles, contează şi magia nopţii de Crăciun", a declarat Moş Crăciun.

"Sunt aici până duminică, în Regatul lui Moş Crăciun, şi le doresc, din adâncul sufletului meu, tuturor copiilor din România multă bucurie şi fericire", a fost mesajul pe care Moş Crăciun l-a transmis micuţilor din România.

Moş Crăciun sau Joulupukki este o tradiţie scandinavă şi provine din partea de nord a Finlandei, Laponia. Casa şi atelierul lui Moş Crăciun sunt situate în munţii Korvatunturi. Muntele este alcătuit din trei vârfuri care seamană cu nişte "urechi" (în limba finlandeză fiind numite "korva"). Legenda spune că aceste urechi sunt asemănătoare unor antene care îl ajută pe Moşul să asculte dorinţele copiilor de pretitutindeni. Joulupukki-ul finlandez primeşte milioane de scrisori anual. De obicei, el poartă haine de culoare roşie şi călătoreşte într-o sanie trasă de reni. Moş Crăciun (Joulupukki) are o soţie, numită Doamna Moş Crăciun sau Joulumuori. Împreună cu soţia sa, Moş Crăciun trăieşte şi lucrează în Korvatunturi, Laponia. Asistenţii săi sunt numiţi tonttu, fiind fiinţe umane cu caracter de copil.

Santa Claus Kingdom, care are loc până pe 7 ianuarie 2015, va aduce în România şi prima pârtie de schi acoperită, cu o lungime de 32 metri şi o înălţime de 6 metri, un patinoar acoperit, pârtie de tubbing, carusel, zona de biciclete şi karting cu pedale, perete de escaladă, trambuline şi jocuri gonflabile. Evenimentul va include şi peste 50 de evenimente şi activităţi, precum ateliere, spectacole de teatru, concerte de Crăciun, spectacole de magie şi parade. Santa Claus Kingdom va fi deschis inclusiv în ziua de Crăciun şi prima zi a noului an pentru ca vizitatorii să continue să se bucure de distracţie cât mai mult timp posibil.

"Regatul Crăciunului" va fi amplasat pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, în incinta Atlas Business Center din şoseaua Pipera. Santa Claus Kingdom se adresează familiilor, adolescenţilor şi copiilor.

Santa Claus Kingdom este prezentat de Divertiland şi este deschis zilnic începand cu ora 12.00 până la ora 21.00. Preţurile biletelor de intrare încep de la 25 lei şi includ accesul la toate spectacolele şi atracţiile din Regat, cât şi la echipamentele specifice sporturilor de iarnă.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus