Stiri de ultima ora

Medicii spun care au fost cauzele decesului cântăreţului de blues B.B. King

Medicii spun care au fost cauzele decesului cântăreţului de blues B.B. King
Monden
Decesul cântăreţului şi chitaristului american B.B. King, o veritabilă legendă a muzicii blues, care a murit vineri la vârsta de 89 de ani, a fost cauzat de o serie de accidente vasculare cerebrale (AVC) de mică intensitate, informează contactmusic.com.

Informaţia a fost confirmată de Biroul de medicină legală din Las Vegas. Artistul american a murit în somn, la primele ore ale dimineţii de vineri, în oraşul Las Vegas, la două săptămâni după ce fusese spitalizat din cauza unui AVC de mică intensitate.

Darin Brimhall, medicul personal al legendarului chitarist de blues, a confirmat faptul că acele AVC-uri de mică intensitate au fost provocate de diabet.

Cauza oficială a decesului a fost demenţă multi-infarct, cea mai comună formă de demenţă vasculară, au precizat medicii americani.

Numeroase personalităţi din industria muzicală, dar şi din alte domenii şi-au exprimat regretul şi tristeţea în urma decesului marelui artist american. Printre aceştia s-au aflat preşedintele Barack Obama, cântăreţii Eric Clapton, Lenny Kravitz, Ringo Starr, Paul McCartney şi Gene Simmons.

B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 în anii 80. Muzicianul a fost internat de urgenţă în prima parte a lunii aprilie, într-o clinică din Las Vegas, din cauza deshidratării, o complicaţie medicală generată de diabet.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus