Stiri de ultima ora

Martin Scorsese: cele 11 filme horror preferate ale geniului cinematografiei americane

Martin Scorsese: cele 11 filme horror preferate ale geniului cinematografiei americane
Monden
Ce il sperie pe Martin Scorsese si ce film ii dau fiori? Regizorul de 70 de ani si-a publicat topul filmelor sale horror preferate. Primul film de pe lista lui Martin Scorsese este The Haunting, un clasic al genului, din 1963, regizat de Robert Wise. Din top nu lipsesc nici alte filme celebre ca The Exorcist sau Psycho, spre bucuria fanilor.

 

Martin Scorsese, unul dintre cei mai prestigiosi regizori americani, este si unul dintre cei mai nedreptatiti de catre Academia Americana de Film. Cu o lista impresionanta de filme in spate, considerate a fi capodopere, regizorul nascut in New York a primit primul Oscarul abia acum 5 ani, pentru The Departed, dupa 40 de ani de cariera.

E rusinos ca un regizor care a creat filme memorabile ca Taxi Driver, Goodfellas, The Color of Money, Raging Bull sau The Aviator sa nu aiba in palmares decat un Oscar cred fanii cineastului care a stiut sa se reinveteze anul trecut cu primul sau film 3D - Hugo.

Scorsese a studiat liceul in Bronx, apoi s-a inscris la College of Arts and Science din cadrul Universitatii New York, specializandu-se in limba engleza. Viata sa s-a schimbat la inceputul anilor '70 dupa ce a devenit prieten cu John Cassavetes, Steven Spielberg, George Lucas, Francis Ford Coppola si Brian De Palma care i l-a prezentat pe Robert De Niro lui Scorsese. Primul lor film impreuna a fost Raging Bull. Filmul este povestea lui Jake LaMotta, un pugilist care in momentul in care intra in scena isi distruge efectiv adversarul. Robert De Niro a fost recompensat cu premiul Oscar pentru interpretare, insa Scorsese s-a ales doar cu o nominalizare. A fost prima dintre cele 8 pe care le-a primit de-a lungul carierei pentru Raging Bull (1980), The Last Temptation of Christ (1988), Goodfellas (1990), The Age of Innocence (1993), Gangs of New York (2002, The Aviator (2004), The Departed (2006), Hugo (2012).

 

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004) si "Hugo" (2011). Martin Scorsese, in varsta de 69 de ani, a primit si multe nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".
procinema.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus