Stiri de ultima ora

Marea dramă a actorului Valentin Uritescu. Nu mai apare în public şi are testamentul făcut

Marea dramă a
actorului Valentin Uritescu. Nu mai apare în public şi are testamentul făcut
Monden
A fost unul dintre cei mai mari actori pe care lumea filmului şi a teatrului din ţara noastră i-a dat vreodată, însă ultimii ani au fost un chin pentru Valentin Uritescu, maestrul care a fost nevoit să se îndepărteze de ceea ce iubea mai mult: scena.

În vara acestui an, Valentin Uritescu va împlini 78 de ani, însă de 10 ani trăieşte o adevărată dramă: s-a retras din viaţa publică şi şi-a făcut testamentul, deoarece se luptă de 35 de ani cu un sindrom extrapiramidal, un fel de Parkinson, care i-a distrus sănătatea.

În 2017, Valentin Uritescu şi soţia lui, Valeria, au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi 60 de ani de când s-au cunoscut. Atunci, amândoi au oferit un interviu pentru Ziarul Lumina, în care au vorbit despre căsnicia lor. După spusele marelui actor, relaţia lor a durat atâta timp datorită Valeriei, care a găsit de fiecare dată echilibrul, cu toate că el a călcat strâmb de trei ori.

Chiar dacă a dispărut din atenţia publicului, Valentin Uritescu este în continuare un nume foarte mare pe care cinematografia noastră l-a dat, iar filmele în care el joacă sunt şi astăzi difuzate pe unele posturi TV. Mai mult decât atât, vocea lui inconfundabilă nu poate fi uitată de niciun iubitor de film şi teatru.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus