Stiri de ultima ora

Lara Fabian revine în România: artista belgiană va susţine două concerte

Lara Fabian revine în România: artista belgiană va susţine două concerte
Monden
Cântăreaţa de origine belgiană Lara Fabian (45 de ani) revine anul viitor în România pentru a susţine două concerte, în Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Lara Fabian va concerta, pe 20 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar, pe 22 aprilie, la Sala Palatului din Bucureşti. Show-urile făc parte din noul turneu european al artistei, „Un Soir Autour Du Monde“, prin care îşi va promova album ce urmează să-l lanseze pe 6 noiembrie. 

Pe noul material discografic sunt incluse şi două versiuni ale piesei ,,Quand je ne chante pas’“ care nu au fost niciodată prezentate publicului. 

Biletele pentru concertuele pe care Lara Fabian le va susţine în România au fost puse în vânzare prin reţeaua Eventim , iar primele 200 de tichete au o reducere de 20 de lei.

Lara Fabian sau Lara Crokaert - acesta fiind numele său real - s-a născut pe 9 ianuarie 1970, în Etterbeek (Bruxelles - Belgia). În primii cinci ani din viaţă, ea a locuit în Sicilia, pentru ca în 1975 să se reîntoarcă în ţara natală.

Conturarea carierei sale a început în 1978, când, de Moş Nicolae, a primit în dar de la părinţii săi un pian. Odată ce acest vis al său s-a împlinit, Lara a început să compună primele sale melodii şi să participe la diferite concursuri de amatori. În 1986, ea a câştigat concursul Le Tremplin de Bruxelles, competiţie ce a dus la înregistrarea primului său single, numit „L Aziza“.

Recunoaşterea internaţională a artistei vine doi ani mai târziu, în 1988, după participarea la Eurovision cu melodia „Croire“, unde s-a clasat pe locul al patrulea. Primul său disc a fost lansat în 1991 şi a fost foarte apreciat, aducându-i nominalizarea la premiile candiene Felix şi un turneu de doi ani pe tot cuprinsul Canadei. În 1994, ea lansează al doilea album, „Carpe Diem“, ce i-a adus premiile Felix (care recompensează artişti din Quebec) şi Juno (Oscarurile muzicale din Canada). În 1996, Lara Fabian devine cetăţean canadian şi este aleasă de studiourile Walt Disney să împrumute vocea sa Esmeraldei, pentru producţia „Cocoşatul de la Nôtre Dame“.

A dovedit lumii întregi că are o voce excepţională, prin interpretarea pieselor „Adagio“ şi „I Will Love Again“ (numărul unu în Bilboard), „I Am ho I Am“, „Love By Grace“ şi „Quedate“. Prin melodiile compuse şi interpretate unic, a devenit parte a istoriei muzicii pop. Cel de-al zecelea album al său, „TLFM“ aduce un omagiu celor 12 femei care au ajutat-o să devină artista şi femeia de succes care este în prezent, printre acestea numărându-se Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane şi Dalida.

Cântăreaţa belgiană a mai susţinut un concert în România, tot la Sala Palatului, în martie 2012.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus