Stiri de ultima ora

La ce filme s-au uitat românii în primul weekend din noul an: o comedie românească, pe primul loc în top 10

La ce filme s-au uitat românii în primul weekend din noul an: o comedie românească, pe primul loc în top 10
Monden
Filmele „La cuţite/Knives Out“, „Blestemul/The Gudge“, „Prinţesa, «condurii roşii» şi cei 7 pitici/Red Shoes and the Seven Dwarfs“ şi „Cats“ au debutat în top 10 al box office-ului românesc în primul weekend al anului 2020.

Primul loc în box office-ul românesc a fost ocupat, pentru al doilea weekend consecutiv, de comedia „5Gang: Un altfel de Crăciun“, care a fost vizionată de 44.966 de spectatori şi a generat încasări de 868.327 de lei, scrie news.ro . 

Astfel, „5Gang: Un altfel de Crăciun“ a devenit cel mai bine vândut film românesc din istorie în primul weekend de la lansare din ultimii 30 de ani.

Filmul „5Gang“ taxează comportamentul românilor în perioada sărbătorilor

Povestea este relevantă atât pentru cei care îi urmăresc zi de zi pe Selly şi membrii trupei 5Gang, cât şi pentru consumatorii de comedii care îşi doresc să se bucure de o producţie românească autentică. 

„5Gang, un altfel de Crăciun“ ecranizează nu doar o aventură comică de sărbători a vloggerilor, ci sancţionează prin ironie şi comportamentul oamenilor din perioada sărbătorilor, când consumerismul atinge limitele maxime şi depăşeşte tradiţiile, potrivit producătorilor. 

Selly trăieşte o peripeţie neaşteptată creată de faima adusă de fenomenul 5Gang. Selly, Gami, Pain, Dia şi Mădălin evidenţiază influenţa vlogging-ului în societatea actuală, surprinsă în mai multe scene captivante.

Din distribuţie mai fac parte Cosmin Nedelcu (Micutzu), Laura Giurcanu, Julia Marcan, Dorian Popa, Vali Dobrogeanu, Cristina Almăşan, Irina Deaconescu şi Mădălina Cazacu.

Trupa 5Gang a devenit un adevărat fenomen în rândurile adolescenţilor, show-urile de la Arenele Romane înregistrând un record în materie de vânzări.

Lungmetrajul „5Gang The Movie“, produs de vloggerul Matei Dima (BRomania),, în cadrul proiectului prin care statul sprijină industria cinematografică. 

„La cuţite/ Knives Out“, în care un detectiv investighează moartea patriarhului unei familii excentrice, a debutat pe locul al doilea în clasament, cu încasări de 849.954 de lei, după ce a fost vizionat de 38.198 de spectatori, potrivit cifrelor oferite News.ro de Cinemagia. Filmul este regizat de Rian Johnson, iar din distribuţie fac parte Daniel Craig, Ana De Armas, Chris Evans, Jamie Lee Curtis şi Don Johnson.

Filmul horror „Blestemul/The Gudge“ a debutat pe locul al treilea, cu 37.588 de spectatori şi încasări de 773.134 de lei, iar filmul de aventuri „Jumanji: Nivelul următor/Jumanji: The Next Level“, cu Dwayne Johnson şi Kevin Hart în distribuţie, pe al patrulea, în coborâre o poziţie, după ce în al cincilea weekend de la debut, a fost vizionat de 29.403 spectatori şi a generat încasări de 704.646 de lei.

Lungmetrajul SF „Star Wars: Skywalker - Ascensiunea/ Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker“ a înregistrat o coborâre importantă în top. După al treilea weekend, în care a avut încasări de 700.610 lei, a pierdut trei poziţii, clasându-se pe cinci. Filmul - ultimul din a treia trilogie din saga începută de George Lucas în 1977 - este regizat de J.J. Abrams şi îi are în distribuţie pe Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Daisy Ridley, John Boyega, Richard E. Grant, Keri Russell şi Lupita Nyong o.

Animaţia „Regatul de gheaţă II/ Frozen II“ s-a clasat pe locul al şaselea, în coborâre două poziţii, după ce, în al şaptelea weekend de la premieră, a generat încasări de 375.247 de lei, în timp ce animaţia „Prinţesa, «condurii roşii» şi cei 7 pitici/Red Shoes and the Seven Dwarfs“ a ocupat locul al şaptelea, cu 16.981 de spectatori şi încasări de 340.331 de lei.

Un alt film de animaţie, „Spioni deghizaţi/Spies in Disguise“, a coborât trei locuri, până pe opt, după al doilea weekend de la premieră, când a generat încasări de 254.759 de lei şi a fost vizionat de 12.500 de spectatori.

Cel de-al patrulea debut al weekendului pe marile ecrane româneşti s-a clasat pe locul al nouălea. Adaptarea musicalului „Cats“ a fost vizionată de 4.646 de spectatori şi a generat încasări de 96.144 de lei. Filmul regizat de Tom Hooper, cu Idris Elba, Taylor Swift şi Judi Dench în distribuţie, a primit critici dure şi este estimat că va înregistra o pierdere totală de 70 de milioane de dolari.

„Maestrul minciunilor/The Good Liar“, cu Ian McKellen şi Helen Mirren în rolurile principale, s-a clasat pe zece, în coborâre patru locuri, după al patrulea weekend de la debut, când a fost vizionat de 3.691 de spectatori şi a generat încasări de 86.017 lei.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus