Stiri de ultima ora

Kent Jones - curator la American Independent Film Festival

Kent Jones - curator la American Independent Film
Festival
Monden
Kent Jones, cineast, curator şi directorul Festivalului de Film de la New York, a acceptat să realizeze pentru ediţia din acest an a American Independent Film Festival o selecţie de filme  reprezentative pentru curentul „indie” – filme pe care le va şi introduce în persoană spectatorilor bucureşteni.

„American Independent Cinema Curated by Kent Jones” are în vedere o selecţie de filme din ultimii 50 de ani, printre care „The Shooting” (1967) în regia lui Monte Hellman, unul dintre western-urile americane iconice, cu Jack Nicholson şi Millie Perkins în distribuţie, o selecţie de scurtmetraje semnate de Bruce Conner, regizor non-conformist şi atipic - cunoscut pentru stilul său de lucru cu found-footage sau „A Woman under the Influence”, de John Cassavetes. Kent Jones va prefaţa proiecţiile iar publicul va avea acces gratuit în limita locurilor disponibile. Rezervări la aceste proiecţii vor putea fi făcute prin Eventbook odată cu anunţarea programului complet al festivalului.

Alte două titluri, care vor fi anunţate în curând, vor completa selecţia „American Independent Cinema Curated by Kent Jones”.

Kent Jones este critic de film, curator, selecţioner de festival şi regizor iar din 2013 este directorul Festivalului de Film de la New York. A lucrat ca arhivist pentru Cappa Productions a lui Martin Scorsese şi ca selecţioner al Societăţii de Film de la Lincoln Center din New York şi scrie frecvent la Film Comment şi Cahiers du Cinema. A regizat mai multe documentare, printre care „Hitchcock / Truffaut" care a avut premiera la Cannes în 2015 şi a mers ulterior în festivaluri ca Telluride, Toronto sau Londra BFI.

Cel mai recent film al său, „Diane", este selecţionat în acest an la Festivalul de Film de la Tribeca şi va fi prezentat chiar înainte de sosirea lui Kent Jones la Bucureşti.

„The Shooting", prezentat la Cannes în 1967, a fost realizat cu un buget de 75.000 de dolari şi produs de regizorul Roger Corman şi de Jack Nicholson care face parte şi din cast. Bijuteria lui Monte Hellman este un western situat în deşertul american, în care un fost vânător de recompense, Willet Gashade, întors de curând acasă, află că fratele său a fugit după ce a ucis doi oameni din neglijenţă. Filmul extinde arhitectura spaţiului geografic şi a naturii umane pentru a oferi unul dintre cele mai memorabile western-uri americane. „The Shooting" va fi proiectat pe 1 mai, de la ora 18:00 la Cinema Muzeul Ţăranului.

„A Woman under the Influence”, de John Cassavetes va fi proiectat miercuri, 2 mai, ora 17:00.

Acreditări de presă. Jurnaliştii care doresc acreditări de presă la American Independent Film Festival sunt rugaţi să trimită o cerere de acreditare la adresa contact@piartvision.com . Mai multe informaţii pe filmedefestival.ro .

American Independent Film Festival este organizat de Asociaţia Cinemascop, susţinut de Catena, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi UPC România. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Partener de mobilitate: BMW Auto Cobălcescu

Parteneri: Dedeman, Qreator by IQOS, Institutul Cultural Român, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Ţăranului Român, Cinema Muzeul Ţăranului Român, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociaţia Sister.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus