Stiri de ultima ora

Julie Harris, deţinătoare a cinci premii Tony şi nominalizată la Oscar, a murit la vârsta de 87 de ani

Julie Harris, deţinătoare a cinci premii Tony şi nominalizată la Oscar, a murit la vârsta de 87 de ani
Monden
Actriţa americană Julie Harris, deţinătoare a cinci premii Tony, a murit la vârsta de 87 de ani, sâmbătă, în localitatea Chatham din Massachussets (SUA), informează Reuters.

Directorul firmei de pompe funebre Nickerson din localitatea Chatham, Bill Collins, a confirmat moartea actriţei.

Pe lângă munca sa în teatru, Harris a fost cunoscută şi pentru interpretarea din serialul "Knots Landing", care a fost difuzat în anii 1980. De asemenea, aceasta a primit o nominalizare la Oscar, pentru rolul din "The Member of the Wedding" (1952), şi a jucat în peste 30 de filme, inclusiv în "La Est de Eden", unde i-a dat replica lui James Dean.

Actriţa s-a născut în Grosse Pointe, mama sa fiind asistentă medicală, iar tatăl său, bancher. Harris a studiat actoria la Universitatea Yale şi a început să joace pe Broadway, New York, în 1945. A devenit celebră la vârsta de 24 de ani, cu o interpretare memorabilă în piesa lui Carson McCuller "The Member of the Wedding".

De asemenea, a interpretat-o memorabil pe Emily Dickinson în one woman show-ul "The Belle of Amherst", în 1976. Pentru acest rol a primit premiul Tony în 1977. Aceasta a fost prima dintre cele cinci statuete Tony câştigate de-a lungul carierei, dintre care cea mai importantă este cea pentru întreaga carieră, primită în 2002. Harris a mai câştigat trei premii Emmy pentru cariera în televiziune.

Actriţa a declarat de multe ori că o carieră foarte intensă nu este compatibilă cu viaţa de familie. De altfel, ea a fost căsătorită de trei ori, toate căsniciile terminându-se cu un divorţ.

"Când este făcut bine, teatrul este un balsam pentru mintea umană", spunea Harris într-un interviu acordat în 2000.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus