Stiri de ultima ora

Isterie în SUA cu piesa „Despacito“: posturile de radio au difuzat-o de peste 10 milioane de ori în doar 24 de ore VIDEO

Isterie în SUA cu piesa „Despacito“: posturile de radio au difuzat-o de peste 10 milioane de ori în doar 24 de ore VIDEO
Monden
Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în toată lumea şi se bucură de un succes fenomenal. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, radiourile din Statele Unite au reuşit performanţa de a difuza piesa de peste 10 milioane de ori în doar 24 de ore.

Potrivit iHeartRadio, citat de agenţia News.ro , pe 17 iune piesa „Despacito“ a fost difuzată de peste 10,07 milioane de ori la 800 de posturi de radio din SUA în decurs de 24 de ore. 

„Este fără precedent ca un cântec în limba spaniolă să aibă un asemenea succes. Este grozav pentru industria muzicală“, a declarat Tom Poleman, directorul de programe al iHeartMedia, pentru Variety .

Alte melodii în limba spaniolă sau care au combinat spaniola cu engleza şi care au rupt „barierele culturale“ sunt „Livin’ La Vida Loca“ a lui Ricky Martin, care a fost pe primul loc în topuri timp de cinci săptămâni în anul 1999, şi „Macarena“, cântată de Los del Rio, care a petrecut 14 săptămâni în topuri, în anul 1996.

Cântecul reggaeton, foarte difuzat şi în România, se află şi în fruntea Global Top 50 al Spotify, cu o medie de peste 6,5 milioane de descărcări zilnice, devenind astfel prima piesă în limba spaniolă care reuşeşte această performanţă. Este urmată de „I’m the One“, a lui DJ Khaled, şi de „2U“, semnată David Guetta, însă nu se preconizează că vreuna va reuşi să depăşească „Despacito“, după cum bine a punctat Poleman – „Auzi «Descpacito» peste tot, nu va dispărea prea curând.“

Succesul se datorează şi remixului făcut de cântăreţul portorican Luis Fonsi şi compatriotul său Daddy Yankee împreună cu starul pop Justin Bieber. „Sunt foarte emoţionat de această ştire. Simt că este un mare succes pentru muzica latino ca un cântec în limba spaniolă să devină numărul 1“, a subliniat Fonsi în declaraţii acordate presei.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus