Stiri de ultima ora

INTERVIU Răzvan Fodor, prezentator TV: „Mă încăpăţânez să cred că mai am o şansă în industria muzicală“

INTERVIU Răzvan Fodor, prezentator TV: „Mă încăpăţânez să cred că mai am o şansă în industria muzicală“
Monden
Răzvan Fodor (41 de ani) a vorbit într-un interviu pentru Adevărul despre începuturile carierei sale şi despre cum a ajuns să fie prezentatorul show-ului „Masterchef“, de la Pro TV. Artistul spune că n-a renunţat la dragostea lui muzica şi plănuieşte să revină pe scenă la momentul potrivit. Totodată, artistul a povestit unde se afla şi ce făcea când a izbucnit Revoluţia din 89.

Răzvan Fodor se poate lăuda la cei 41 de ani cu o largă experienţă atât pe micile ecrane, cât şi pe scenă. Muzica a fost cea care i-a deschis drumurile spre o cariera in televiziune, trecand de la solistul vocal al formaţiilor Direcţia 5 şi Krypton, la rolurile în seriale şi filme româneşti, iar în cele din urmă la ipostaza de prezentator de televiziune. Prezintă show-ul culinar „Masterchef“ încă din primul sezon (2012) şi se pregăteşte pentru cel de-al şaselea, care va începe în toamnă. Deocamdată, Caravana Masterchef a pornit în cautarea celor mai pricepuţi bucătari, având sâmbătă prima oprire la Iaşi şi continuând cu preselecţiile la Cluj (9 iulie), Timişoara (16 iulie) şi Bucureşti (29 şi 30 iulie).

Începând cu 2004, Fodor a început să cocheteze cu actoria, obţinând primul său rol în filmul „Milionari de Weekend“ şi continuând timp de şapte ani cu serialele româneşti: „Păcatele Evei“, „Daria, iubirea mea“, „Om sărac, om bogat“, „Îngeraşii“, „Cu un pas înainte“, „Aniela“, „Iubire şi onoare“ şi „Pariu cu viaţa“. În 2014 a făcut parte şi din distribuţia filmului „Selfie“, regizat de Cristina Iacob.

Răzvan Fodor este căsătorit de şase ani cu Irina Fodor (28 de ani), reporter al emisiunii „La Măruţă“ şi fosta prezentatoare a „Poveştirilor de noapte“, de la Acasa TV, alături de Cabral. Împreună au o fetiţă, pe Diana, în vârstă de cinci ani. Prezentatorul de la „Masterchef“ spune că este mulţumit de ceea ce face acum, dar simte că nu a încheiat socotelile cu muzica şi lucrează la o posibilă revenire pe scenă.

Adevărul: Eşti cântăreţ, actor şi om de televiziune. Care din titlurile acestea te defineşte cel mai bine?

Răzvan Fodor: Sunt un fericit şi un norocos că am trecut prin etapele acestea şi le-am atins pe toate. Am avut şapte ani de muzică străluciţi şi am lăsat în spate vreo patru albume. Apoi am filmat vreo cinci ani şi am lăsat în spate opt seriale. Îmi place unde sunt în momentul asta, că fac televiziune. Că faci televiziune, muzică sau film, tot showbiz se numeşte. Nu pot să spun care îmi place mai mult.

Mă încăpăţânez să cred că mai am vreo şansă în industria muzicală.

Te gândeşti să te întorci în muzică?

Mă încăpăţânez să cred că mai am vreo şansă în industria muzicală. De ani de zile tot lucrez, fac încercări, dar nu scot capul, nu dau nimic afară până nu sunt sigur de un produs. Nu vreau să ies cu jumătăţi de măsură, să zică lumea: „Ia uite-l şi pe Fodor! Nu a mai cântat nimic de zece ani de când s-a spart Krypton şi acum a scos o porcărie de piesă, nu e cine ştie ce“.

Oamenii te-au cunoscut iniţial în postura de solist al trupei Krypton. Cum ai ajuns în această formaţie?

Paşii au fost foarte rapizi şi am fost un norocos la vremea respectivă. Eram la Palatul Copiilor, pe la 17 ani, şi cântăm într-o formaţie de rock alternativ, Axial. La şase luni după ce am intrat eu în trupă, am înregistrat nişte demo-uri într-un studio profesionist. Acolo lucra Florin Ionescu, soţul Laurei Stoica, care era toboşarul de la Direcţia 5. Aveau nevoie de vocalist. A fost o rupere în Direcţia 5 în perioada aia. O parte au plecat şi au mers mai departe cu Loredana, în Direcţia 5 rămânând Răzvan Mirică, Florin Ionescu şi Cătălin Onoiu. M-au abordat şi m-au întrebat dacă n-aş vrea să trec într-o altă dimensiune. A trebuit să aleg, era vorba de carieră mea, chiar dacă cei din Axial îmi erau prieteni. Am zis „da“ şi din ‘95 până în ‘98 am fost într-una din jumătăţile Direcţia 5. Aveam 19 ani şi cântam cu unii dintre cei mai tari instrumentişti din România. Am fost trecut într-un dicţionar vox pop-rock ca cel mai tânăr solist vocal din România într-o trupa mare.

După ce am plecat de la Direcţia 5, m-am apucat de Facultatea de Sport. Apoi am fost cooptat de Eugen Ionescu, liderul trupei Krypton. Mai cooptase un toboşar şi un basist, care se întâmplau să fie chiar doi dintre colegii mei din Axial, fosta trupa. Aşa am intrat în povestea aia frumoasă la începutul anilor 2000. Am tras piesa „Îţi mai aduci aminte“ şi în vară am câştigat cea mai bună piesă a anului. S-a întâmplat totul foarte repede. De acolo au fost încă cinci ani foarte frumoşi alături de Krypton, până în 2005.

Ce amintiri ţi-a lăsat acea vreme?

Noi chiar eram o gaşcă. Majoritatea trupelor spun că sunt că o familie, dar eu fiind în lumea asta, pot să dau din casă. Unii îşi împart banii în procente, la noi era democraţie. Unii au fost mai pragmatici în generaţia mea, dar la mine pragmatismul lipseşte cu desăvârşire. Nu m-a interesat niciodată aspectul financiar, să strâng bani. Mi-a plăcut să trăiesc clipă. Toată perioada aia eu am făcut lucruri nu pentru bani. Făceam pentru plăcerea de a pleca de acasă de vineri dimineaţă până duminică, la concerte. Două mari iubiri le-am trăit în perioada aia.

De ce a luat sfârşit această colaborare?

La un moment dat, au apărut mici discuţii şi a fost o diferenţă de mentalitate şi de vârstă între mine, cei doi colegi cu care am cântat în Axial şi Eugen Mihăescu. Ne împungeam la mici chestii care puteau duce trupa spre ceva mai bun. Mihăescu nu era prea maleabil din punct de vedere muzical. În rest, n-au fost probleme. În 2005, în presă apărut atât: „Trupa Krypton şi-a încetat activitatea“. Nu au apărut bârfe, nu a apărut niciun fel de scandal. Nici despre mine, în 20 de ani de când sunt în lumea asta, nu prea au scris tabloidele.

Cum reuşeşti să te fereşti de presă de scandal?

Nu sunt cel mai cuminte om de pe pământ, doar că nu umblu în locurile în care umblă presă.

Crezi că ceilalţi o caută?

Mulţi o caută. Alţii nu o caută, dar umblă în locurile alea. Eu am fost în viaţă mea de două ori în Centrul Vechi şi o dată am apărut în presă. Iar unde stau eu, în Berceni, nu vine nimeni. Eu nu merg la mare aici, eu nu mă duc în restaurant să stau cu multă lume în jurul pentru că vorbesc mult şi nu vreau să fiu auzit. Tocmai de asta nu am cum să apar pe undeva că spun lucruri tâmpite. Nu mai bine te chem la mine acasă şi bem acelaşi vin bun, mâncăm aceeaşi mâncare bună şi vorbim foarte tare şi suntem gălăgioşi?

Răzvan Fodor a fost solistul trupei Krypton timp de cinci ani 

Cu puţin înaintea rupturii de Krypton, te-ai îndreptat spre actorie. De unde a venit această chemare?

Cătălin Saizescu (n.r. – actor, regizor, producător, fiul cineastului Geo Saizescu) m-a chemat la un casting pentru filmul „Milionari de weekend“ (2004), eu fiind foarte activ în perioada aia cu Krypton şi o figura destul de prezentă în media. Se făcuse şi o statistică cu cei mai promovaţi oameni din România şi eu eram undeva pe locul 20. Aşa a dat Cătălin de mine. Am repetat câteva zile pe la Teatrul Naţional şi mi-a plăcut. Întâmplarea a făcut, ca la jumătate de an după ce s-a destrămat Krypton, să primesc un telefon de la Andrei Boncea (n.r. - producător, soţul Loredanei Groza) să vin la un casting la Pro TV pentru serialul „Păcatele Evei“. De acolo, până în 2011 am avut an de an roluri în seriale.

Consideri că telenovelele te-au ajutat în parcursul tău profesional?

Mi-a plăcut. Era important pentru mine unde plecam de acasă dimineaţa, de ce mă întorceam atât de târziu şi de ce acceptam treaba asta. Nu era pentru bani. Eram o gaşcă acolo, cu Alexandru Papadopol, Pavel Bartoş, Cabral, Adela Popescu, Carmen Tănase şi Elvira Deatcu. Ziua trecea imediat şi, deşi eram toată ziua împreună, ajungeam la ora zece seara să ne întâlnim la poarta de la Buftea şi să mai stăm de vorbă. Joia plecam direct de la filmare la restaurantul lui Papadopol. În weekend plecam în aceeaşi gaşcă şi nu ne săturam unii de alţii. Ei erau tot timpul la ultimele numere de telefon apelate.

Răzvan Fodor şi Adela Popescu, în serialul „Pariu cu viaţa“, de la Pro TV

Să înţeleg că actorii pe care i-ai menţionat sunt şi cei de care te-ai apropiat cel mai mult.

Sunt printre puţinii prieteni pe care îi am din showbiz. Mai am doi prieteni din muzică, Bobi Stoica, fostul clăpar de la Voltaj, şi Cristi Enache de la Direcţia 5. Iar dintre actori: Papadopol, Bartoş, Adela Popescu, Cabral, căruia îi sunt şi naş, cu care am copilărit şi am făcut şcoala împreună şi cam atât. Eu n-am mari prietenii cu showbiz-ul.

De ce?

Oamenii din showbiz fac lucruri care mie nu-mi plac. Sunt foarte mulţi care se bagă în lucruri pe care nu pot să le ducă, nu le fac bine şi se promovează aiurea. Ating pagini pe care nu trebuie să le atingi niciodată în tabloide.

Ai mai juca într-o telenovelă şi acum?

Da, îmi place treaba asta cu actoria. La un moment dat am jucat doi ani de zile o piesă de teatru pe la Metropolis şi apoi la Godot Café. Se numea „No one“, o comedie. Erau patru băieţi din diferite medii care voiau să îşi facă o trupă. A fost foarte apreciată de public. Tot timpul am zis că eu nu am trac, fiind obişnuit cu camera, dar să vezi trac la 150 de oameni într-o sală!

Încet-încet ai început să cochetezi şi cu televiziunea. Care a fost prima ofertă?

În ipostază de prezentator am început cu „Masterchef“, în 2012. Eram cumva obişnuit cu televiziunea pentru că totul se filma în Buftea şi se intersectau. De la un serial, am intrat la „Dansez pentru tine“, de exemplu. Eu am fost în sezonul zece. Aveam soţia însărcinată acasă, aveam pe umeri un caz şi trebuia să o duc pe fata aia cât mai departe în competiţie şi mai aveam de filmat şi la un serial. Aia cred că a fost cea mai aglomerată perioada din viaţă mea. Apoi s-a auzit că se face „Masterchef“ în România şi cineva, care cunoştea pe altcineva şi tot aşa, ştia că eu mă pricep la gătit. Am fost la casting cu Victor Slav şi Octavian Strunila şi l-am luat eu. De atunci au trecut vreo cinci ani.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus