Stiri de ultima ora

Ian McKellen, interpretul lui Gandalf din „Stăpânul inelelor“, a explicat motivul pentru care a refuzat rolul profesorului Dumbledore din „Harry Potter“

Ian McKellen, interpretul lui Gandalf din „Stăpânul inelelor“, a explicat motivul pentru care a refuzat rolul profesorului Dumbledore din „Harry Potter“
Monden
Ian Mckellen l-a interpretat pe Gandalf în toate cele trei filme din seria „Stăpânul inelelor“ şi în următoarele patru filme din seria „Hobbitul“ FOTO cinemagia.ro

Actorul britanic Ian McKellen, a explicat într-un interviu recent motivul pentru care a refuzat rolul profesorului Dumbledore din seria de filme „Harry Potter“, informează contactmusic.com, potrivit News.ro.

Ian McKellen a fost avut în vedere pentru rolul profesorului Dumbledore după moartea lui Richard Harris, care a interpretat acest personaj în primele două filme din franciza „Harry Potter“, însă actorul a refuzat însă acel rol, deoarece Richard Harris declarase public că nu îl place pe starul britanic.

Într-un interviu acordat în emisiunea „HARDtalk“, difuzată de BBC şi filmată la BBC Radio Theatre, Ian McKellen a relatat acest episod mai puţin fericit din viaţa şi cariera lui.

Stephen Sackur, prezentatorul emisiunii, a adus în discuţie faptul că Richard Harris declarase public că Ian McKellen, Derek Jacobi - colegul McKellen din serialul „Vicious“ - şi Kenneth Branagh - care a interpretat personajul Gilderoy Lockhart în „Harry Potter şi Camera Secretelor“ - sunt „străluciţi din punct de vedere tehnic, dar lipsiţi de pasiune“.

„Da... asta a fost o aberaţie. Înainte să moară - l-a interpretat pe Dumbledore, desigur, celebrul vrăjitor. Dar eu l-am jucat pe adevăratul vrăjitor“, a spus McKellen, în glumă, referindu-se la Gandalf din trilogia „Stăpânul inelelor“. „Atunci când mi-au telefonat şi m-au întrebat dacă aş fi interesat să joc în filmele «Harry Potter», ei nu mi-au precizat rolul. Am aflat la ce rol se gândeau ei (producătorii francizei, n.r.), dar pur şi simplu nu am putut. Nu puteam să preiau un rol de la un actor despre care ştiam cu certitudine că nu putea să mă suporte“, a explicat Ian McKellen.

FOTO Getty images

Deşi nu a jucat în filmele „Harry Potter“, Ian McKellen spune că i se întâmplă totuşi adeseori să descopere diverse asemănări între el şi actorul care a preluat rolul Dumbledore: „Uneori, când mă uit la afişele cu Michael Gambon, actorul care l-a jucat glorios pe Dumbledore, mi se pare că sunt eu. Ştiţi că ne-am cerut unul celuilalt autograful?“

Ian McKellen, născut în 25 mai 1939, este cunoscut publicului din România pentru rolul vrăjitorului Gandalf din francizele cinematografice „Stăpânul inelelor“ şi „Hobbitul“ şi pentru rolul Magneto din trilogia „X-Men“. A primit două nominalizări la premiile Oscar, decernate de Academia de film americană, şi a câştigat un Glob de Aur pentru rolul din lungmetrajul TV „Rasputin“ şi un premiu Tony pentru excelenţă în teatru.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus