Stiri de ultima ora

Holograf, Vama şi Nicu Covaci cântă într-un eveniment caritabil pentru victimele de la Colectiv, la un an de la tragedie

Holograf, Vama şi Nicu Covaci cântă într-un eveniment caritabil pentru victimele de la Colectiv, la un an de la tragedie
Monden
Intrarea se face pe baza de donaţie (60 lei sau 100 lei), evenimentul fiind organizat de către o parte din răniţii din Colectiv împreună cu Asociaţia Promusic Events FOTO Arhivă

Asociaţia Promusic Events organizează pe 30 octombrie 2016 un concert caritabil pentru răniţii din incediul de la clubul Colectiv. Sub deviza „Nouă ne pasă“, trupe precum Holograf, Vama şi Days of Confusion chemă fanii să sprijine prin donaţii tratamentul celor răniţi. Evenimentul se va desfăşura la Arenele Romane.

Pe 30 octombrie 2015, lumea rock-ului din România a primit o lovitură grea. Una dintre cele mai promiţătoare trupe ale noului val, Goodbye to Gravity, a pierdut patru din cei cinci membri în timpul concertului de lansare al celui de-al doilea material discografic, „Mantras of War“.

Alături de ei, fotografi de concerte, graficieni, ziarişti, dintre care unii scriau despre muzica rock încă din anii 1990, sunetişti, prieteni şi fani, nelipsiţi de la concerte, care prin devotamentul lor au menţinut vie pasiunea pentru acest gen muzical.

Toţi aceşti oameni, fiecare în felul lui, au contribuit la menţinerea unei scene a cărei activitate a fost prilej de mângâiere şi bucurie pentru mulţi dintre noi. În urma lor au rămas un ocean de tristeţe şi familii îndurerate, multe dintre ele lipsite de posibilităţi financiare. Şi să nu-i uităm pe răniţi. În afară de cei 64 de tineri, plecaţi mult prea devreme dintre noi, peste 160 de alţi răniţi se zbat cu probleme fizice şi psihice greu de depăşit.

Mulţi sunt practic mutilaţi pe viaţă şi au de parcurs un drum lung pană când vor putea, dacă vor mai putea, să-şi exercite profesia sau pasiunea. A sosit timpul ca scena pe care au iubit-o şi sprijinit-o să fie alaturi de ei. 

Suportul nostru îi poate ajuta pe răniţi să-şi continue tratamentele costisitoare, dar indispensabile pentru a  se pune pe picioare şi a se reintrega în societate. Până în acest moment, răniţii sunt ajutaţi de mai multe fundaţii şi Crucea Rosie, din fondurile strânse, însă cum costurile operaţiilor sunt foarte mari, în scurt timp banii vor fi epuizati. Este momentul în care şi noi, cei implicaţi în fenomenul rock şi nu numai, să sprijinim aceste persoane care la rândul lor au susţinut şi susţin muzica rock şi metal. Trebuie sa arătăm că „Nouă ne pasă“.  

Pe 30 octombrie 2016, la un an de la tragedia în care au pierit 64 pe suflete şi alte 160 de suflete se chinuie cu tratamente şi operaţii (unele persoane încă sunt spitalizate sau au nevoie de proteze), va avea loc un eveniment rock caritabil, la Arenele Române din Bucureşti (capacitate 1.500 persoane).

La Arenele Romane se va amanaja şi un stand special, unde cei prezenţi vor putea achiziţiona diferite produse unicat (CD-uri cu autografe, tricouri cu autografe şi alte produse) primite din partea formaţiilor româneşti şi străine, dornice să-i susţină pe cei aflaţi în suferinţă.

Evenimentul, organizat de către o parte din răniţii din Colectiv împreună cu Asociaţia Promusic Events, va fi unul de amploare, unde, pe lângă concerte şi licitaţii, #FIND_US (Asociaţia Fotografilor de Concerte) va veni cu o selecţie de print-uri (forex colantat, 50x70cm) cu trupa Goodbye to Gravity. Acestea vor putea fi achiziţionate direct de la eveniment la preţul fix de 200 lei, iar fondurile strânse de asociaţie de pe aceste printuri vor merge către colegii fotografi care se află în procesul de recuperare.

În acest eveniment sunt incluse atât formaţii tinere precum Days of Confusion, Up to Eleven, 9.7 Richter, ai căror membri au fost răniţi în accident, cât şi artişti consacraţi printre care se numără Holograf, Vama şi Nicu Covaci.

În urma evenimentului caritabil fondurile obţinute vor fi donate pentru ajutorarea victimelor din tragedia Colectiv. Cu siguranţă că sumele colectate nu vor putea acoperi integral costurile operaţiilor şi tratamentelor, dar nu putem fi indiferenţi la suferinţele celor rămaşi în viaţă, la suferinţele celor care iubesc muzica rock şi care au sprijinit acest fenomen.

Orice sumă pe care noi o putem aduna înseamnă un suflet salvat şi mai puţină suferinţă.

Intrarea se face pe baza de donaţie (60 lei sau 100 lei), în functie de posibilităţile fiecăruia. Biletele pot fi cumpărate de pe  www.AmBilet.ro , reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi  www.iabilet.ro . De asemenea, biletele vor putea fi achiziţionate (doar in limita disponibilităţii) si de la intrarea la concert, în ziua evenimentului (30 octombrie 2016).
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus