Stiri de ultima ora

Harry şi Meghan, intens criticaţi după săgeţile îndreptate către Regină: „Au pierdut contactul cu realitatea“

Harry şi Meghan, intens criticaţi după săgeţile îndreptate către Regină: „Au pierdut contactul cu realitatea“
Monden
Prinţul Harry şi ducesa Meghan Markle au fost aspru criticaţi pentru ultimul mesaj dat publicităţii în care o atacau pe regina Elisabeta după ce suverana le-a interzis să mai folosească termenul „royal“ în scopuri comerciale.

Ducii de Sussex au fost acuzaţi de faptul că au pierdut contactul cu realitatea şi că nu mai văd lucrurile în perspectivă, fiind orbiţi de scopurile lor financiare, scrie Daily Mail.

Ducii de Sussex au transmis recent , pe alocuri folosind un ton ostil, lăsând să se înţeleagă că sunt deranjaţi de modul în care sunt trataţi după ce au decis să renunţe la statutul de membri seniori ai familiei regale britanice, potrivit The Guardian, care titrează că „Harry şi Meghan şi-au arătat furia îndreptată spre Palat după ce şi-au pierdut brandul“.

Acum, o sursă din interiorul Palatului face declaraţii împotriva cuplului princiar: „Să sperăm că au obţinut tot ce şi-au dorit pentru a părăsi definitiv familia regală britanică şi că acest lucru le va ieşi definitiv din sistem“.

O altă persoană a declarat: „A fost decizia lor să renunţe la statutul lor, iar familia regală britanică face tot ce-i stă în putinţă pentru a le facilita «ieşirea». Cu siguranţă acest lucru cere sacrificii de ambele părţi, iar ducii de Sussex ar trebui să se poarte mai cu graţie cu privire la acest lucru. Nu mai văd lucrurile în perspectivă. Aceste atacuri nu ajută pe nimeni“. 

Meghan Markle, dispreţuită de un biograf regal 

Biograful prinţului Charles, Tom Bower (73 de ani), a criticat-o la rândul său pe ducesa Meghan, despre care a spus că este „demnă de dispreţ“ şi a acuzat-o că încearcă să „comercializeze familia regală britanică“, fără să se gândească pentru o clipă la regina Elisabeta.

În plus, biograful a declarat că mesajul transmis recent de Harry şi Meghan reprezintă o ameninţare pentru monarhia britanică. El a adăugat că Meghan Markle „este un nimeni în afara familiei regale“, într-o dezbatere în cadrul emisiunii „Good Morning Britain“ despre brandul Sussex Royal.

„Meghan primeşte ceea ce Meghan vrea. Mesajul a fost unul plin de dispreţ, a fost furie pură care a venit din partea ducesei Meghan. A fost jignitor pentru Regina Elisabeta. Ceea ce este cu adevărat demn de dispreţ este faptul că s-a căsătorit recent cu un membru al familiei regale, tocmai ca să dea bir cu fugiţii în scurt timp. Dar vrea să plece în urma unor condiţii impuse de ea. Ceea ce este important acum este protejarea imaginii familiei regale britanice. Acest cuplu este în mod cert patronat de Meghan, iar ea vrea să comercializeze familia regală britanică. Nu are un status în afara familiei regale britanice. Toată viaţa ei s-a comercializat pe sine însăşi“, a spus biograful.

Unul dintre jurnaliştii prezenţi în platou l-a contrazis, însă, subliniind faptul că Meghan Markle era o actriţă de succes înainte de a se căsători cu prinţul Harry. „Cariera ei era pe terminate înainte de a se căsători cu prinţul. Nu vrea decât să scoată bani de pe urma familiei regale“, a continuat biograful. 

Oficial, ducii de Sussex îşi vor încheia „mandatul“ de membri seniori ai monarhiei pe 31 martie, când vor înceta să o mai reprezinte pe regină şi vor deveni independenţi din punct de vedere financiar.

Harry şi Meghan consideră că alţi membri ai familiei au fost trataţi mai bine

Se pare că eşecul de a negocia un rol hibrid în sânul familiei regale britanice – îndeplinirea unor atribuţii regale în timp ce lucrează şi la proiecte personale – este o altă sursă de regret. Cuplul a indicat că alţi membri ai familiei regale au avut parte de mai multă înţelegere şi îngăduinţă decât ei.

„Ducele şi ducesa de Sussex ar fi preferat să continue să o reprezinte şi să o sprijine pe Majestatea Sa Regina, chiar dacă într-o măsură mai redusă, fără a primi finanţare din fonduri publice. Deşi există un precedent creat de alţi membri ai familiei regale care şi-au dorit locuri de muncă şi în afara instituţiei, pentru ducele şi ducesa de Sussex s-a stability o perioadă de probă de 12 luni. Ducii de Sussex au înţeles decizia de a li se cere să renunţe complet la îndatoririle regale şi de a nu o mai reprezenta pe Regină“.

Mai mulţi experţi regali consideră că acest comunicat reprezintă un nou dezastru de PR pentru cuplu. „Nu fac decât să evidenţieze neînţelegerile cu Palatul într-un mod care nu ajută pe nimeni“, a comentat Richard Fitzwilliams, comentator regal şi editor.

Când şi de ce „au demisionat“ ducii de Sussex din familia regală 

Amintim că  ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale.  Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi  şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 

Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa,  şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus