Stiri de ultima ora

Halle Berry: Lipsa diversității privind nominalizările la Oscar este "dureroasă"

Halle Berry: Lipsa diversității privind nominalizările la Oscar este dureroasă
Monden
Actrița Halle Berry, 49 de ani, se alătură grupului de actori afro-americani care au criticat selecțiile la Oscar din acest an, catalogând lipsa diversității privind nominalizările drept dureroasă , scrie UPI.com.

Berry, încă singura afro-americană care a câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță, s-a referit la ceea ce a denumit plastic drept "elefantul din cameră", în legătură cu lipsa nominalizărilor din acest an pentru actorii de culoare.

Cred că în acel moment, când am spus (în discursul de primire a premiului) că în acea seară s-a deschis o ușă, am crezut cu toată ființa mea că va exista o schimbare, pentru că această ușă, această barieră fusese spartă , a declarat actrița, conform revistei People.

Și acum, la aproape 15 ani după câștigarea acelui Oscar, este dureros să vezi că nicio altă femeie de culoare nu a mai câștigat premiul , a spus Halle Berry. Este dureros pentru că am considerat acel moment mai important decât propria mea persoană. Mi se rupe inima când mă gândesc că poate nu a fost mai important decât mine. Poate că nu a fost și eu mi-am dorit cu disperare să fie , a adăugat ea.

Din 2001, când Halle Berry a primit Oscarul, doar trei actrițe afro-americane au mai fost nominalizate la categoria cea mai bună actriță, respectiv Gabourey Sidibe, Viola Davis și Quvenzhae Wallis. În acest an Academia Americană de Film a nominalizat numai actori și regizori de film albi, excepție fiind cineastul mexican Alejandro G. Inarritu, regizorul peliculei The Reventant.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus