Stiri de ultima ora

Gala Oscar 2019, fără gazdă pentru prima dată în 30 de ani. De ce a luat Academia această decizie

Gala Oscar 2019, fără gazdă pentru prima dată în 30 de ani. De ce a luat Academia această decizie
Monden
Ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2019 va avea loc pe 24 februarie fără gazdă, pentru prima dată în 30 de ani, după cum a confirmat marţi Academia Americană de Film.

Academia Americană de Film a confirmat zvonurile potrivit cărora gala de decernare a Premiilor Oscar nu va avea gazdă, informează AFP, citat de News.ro .

„Producătorii au decis în mod înţelept să nu existe un prezentator şi să revină la formula cu celebrităţi care vor prezenta trofeele“, a explicat jurnaliştilor Karey Burke, preşedintele producţiilor ABC, canalul de televiziune care va difuza ceremonia. 

Academia Americană de Film, care organizează gala Oscar, a confirmat pentru AFP absenţa prezentatorului pentru cea de-a 91-a ediţie, fără alte precizări. 

Pentru Karey Burke, această alegere va permite în special de a reda „ritmul“ unui spectacol în scădere de audienţă şi de a-l menţine la o durată acceptabilă, de trei ore. Anul trecut, ceremonia a fost prea lungă, ajungând la aproape patru ore, şi a fost urmărită de doar 26,5 milioane de telespectatori, un scor „catastrofal“, conform profesioniştilor din industrie. Unii dintre ei au estimat, de altfel, că absenţa unui prezentator unic este de bun augur şi va permite acestei ceremonii să se reînnoiască. 

Această decizie a fost luată după ce comediantul şi actorul american Kevin Hart (39 de ani) a confirmat oficial că nu va mai fi prezentatorul ceremoniei. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, gala Oscarurilor se va desfăşura fără un prezentator oficial, după plecarea lui Kevin Hart, care nu şi-a mai dorit rolul, în urma scandalului creat în jurul unor mesaje adresate homosexualilor, postate pe contul personal de Twitter.

Hart a fost anunţat la 4 decembrie drept gazdă a ceremoniei Oscarurilor din 2019. La scurt timp, însă, actorul american a anunţat că renunţă la rolul de prezentator, după ce, în urma unor mesaje homofobe publicate pe conturile sale online în urmă cu mai mulţi ani, Academia Americană de Film i-a dat un ultimatum pentru a se scuza.

„Echipa mea mi-a spus: «O, Doamne, Kevin, toată lumea este supărată pentru mesajele publicate acum mai mulţi ani». Am aproape 40 de ani. Dacă nu credeţi că oamenii se schimbă, cresc, evoluează pe măsură ce îmbătrânesc, nu ştiu ce să vă spun. Dacă vreţi să ţineţi oamenii într-un loc în care tot timpul trebuie să justifice trecutul, faceţi-o. Sunt omul greşit“, notează  News.ro. 

Într-unul dintre mesaje, Kevin Hart spunea că cea mai mare teamă a sa este ca fiul său să devină homosexual: „Una dintre cele mai mare temeri de-ale mele este ca fiul meu să devină homosexual. asta este o teamă. Ţineţi minte, nu sunt homofob... Fiţi fericiţi. Faceţi ce vreţi.Dar eu, ca bărbat heterosexual, dacă pot să previn ca fiul meu să fie gay, o voi face“. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus