Stiri de ultima ora

Fiul Ducilor de Sussex poate deveni prinţ dacă e îndeplinită o singură condiţie

Fiul Ducilor de Sussex poate deveni prinţ dacă e îndeplinită o singură condiţie
Monden
Primul copil al Ducilor de Sussex, Archie Harrison, nu a primit un titlu regal la naştere, după cum şi-au dorit părinţii săi, însă poate deveni automat prinţ dacă este îndeplinită o condiţie.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor s-a născut pe 6 mai, iar părinţii lui, Ducesa Meghan şi Prinţul Harry, şi nici măcar pe cel nobiliar pe care l-ar fi moştenit de la tatăl său, respectiv conte de Dumbarton. De altfel, Regina ar fi putut să-i acorde titlul de prinţ, aşa cum a făcut în cazul celor trei copii ai Ducilor de Cambridge. 

Totuşi, micul Archie va deveni automat prinţ cu o condiţie: ca bunicul său, Prinţul Charles (70 de ani), să ajungă rege. În prezent, Regina Elisabeta (93 de ani) nu are în plan să abdice, ea fiind şi cel mai longeviv monarh în viaţă din lume, cu 67 de ani petrecuţi pe tronul Marii Britanii. 

Potrivit unui decret semnat în urmă cu mai bine de 100 de ani de bunicul Reginei, George al V-lea, toţi nepoţii de pe linia directă masculină a suveranului primesc automat titulatura de „Alteţa sa regală“, acesta fiind şi cazul primului copil al Ducilor de Sussex. 

O sursă apropiată familiei regale a dezvăluit pentru Evening Standard că Harry şi Meghan au hotărât să nu-i acorde un titlu regal la naştere băieţelului, acceptându-l pe cel de prinţ în cazul în care Prinţul de Wales o înlocuieşte pe mama sa pe tronul britanic. 

Succesiunea la tronul britanic arată astfel: Prinţul Charles, Prinţul William, cei trei copii ai acestuia din urmă - Prinţul George, Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis -, Prinţul Harry şi, în cele din urmă, în cazul în care va deveni prinţ, Archie. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus