Stiri de ultima ora

Experiment muzical între Carla’s Dreams şi COMA: schimb de hituri pentru a da naştere unor piese total neaşteptate VIDEO

Experiment muzical între Carla’s Dreams şi COMA: schimb de hituri pentru a da naştere unor piese total neaşteptate VIDEO
Monden
Carla’s Dreams a ales să interpreteze în stilul consacrat piesa „Document“ a trupei COMA, premiată în cadrul galei Metalhead Alternative Awards. „Document“ este povestea iubirii care te face să îţi depăşeşti limitele, considerată de mulţi fani un manifest al suferinţei. Artiştii Carla’s Dreams transmit mesajul emoţionant printr-o interpretare originală, pe sound-uri surprinzătoare.

„Ne-a plăcut textul piesei «Document» care, presupunea în viziunea noastră, o diversitate de posibilităţi de a reface sau de a adăuga ceva. Şi pentru că nu mereu «place» poate fi argumentat şi orice raţionalizare în acest sens este în plus în acest caz. COMA este, şi pentru noi, parte din fundamentul pe care s-au zidit multe lucruri frumoase“, au spus Carla’s Dreams.

În acelaşi timp, trupa COMA a ales să interpreteze celebra piesă „Sub pielea mea #eroina“, pe acorduri mult mai ritmate decât varianta originală, aşa că iubirea pasională primeşte o înfăţişare nouă în coverul lor.

„Când a venit propunerea acestei colaborări din partea J&B, o parte din trupă a zis «NO F...N WAY!», nefiind un gen de muzică pe care-l ascultăm în mod normal... Apoi am analizat puţin situaţia şi ne-a plăcut mult provocarea. Am ascultat câteva piese reprezentative de la Carla s şi ne-am zis hai că o să fie interesant, hai să vedem cum o să sune. Alegerea piesei a fost şi asta cu peripeţii şi ne-am gândit că dacă tot o facem, hai să o facem pe cea mai populară şi poate cea mai puţin îndrăgită de publicul nostru, ca să fie cât mai dificil de transformat, astfel încât să sune a COMA. Am găsit un riff de chitară cool şi apoi am trecut la reinterpretarea versurior, ca să îi dăm o semnificaţie uşor schimbată, dar cu toate astea să şi păstrăm firul roşu al piesei originale. Ne place mult ce a ieşit. Să sperăm că o să vă placă şi vouă. N-are cum să nu vă placă, a ieşit cam tare! Ladies & Gents, vă invităm la dans!“, declară Dan Costea, membru în trupa COMA.

Popular vs. Underground

Carla’s Dreams sunt artiştii în continuă ascensiune, care bucură fani din întreaga lume cu muzica, versurile intense, show-urile explozive şi sound-ul divers. În 2015 şi 2016, single-urile lor s-au transformat în hituri care au stat pe locul 1 al radiourilor şi televiziunilor de specialitate săptămâni întregi „Cum Ne Noi“, „Te rog“, „Sub pielea mea #eroina“, „Acele“, „Imperfect“.

În noiembrie 2016, COMA a lansat cel mai recent material discografic - „ORIZONT“, album produs împreună cu Universal Music România. Orizont reuneşte deopotrivă piese cunoscute („Cel mai frumos loc de pe pământ“, „Document“, „Chip“, „Vezi“ şi „Un semn“) şi cinci piese noi pe care formaţia le descrie ca fiind o împletire sensibilitate şi putere, între poetic şi masculin, poli prezenţi şi în logo-ul trupei, în mod simbolic, prin pana şi bâta care se întretaie.

Prima campanie din România care mixează muzica artiştilor populari cu cea a celor underground

În urma succesului înregistrat de prima ediţie a campaniei J&B Blending Spirits , whisky-ul continuă să îi provoace pe cei mai în vogă artişti populari şi underground ai momentului să facă schimb de roluri. Conceptul creativ al campaniei J&B Blending Spirits este alăturarea surprinzătoare şi, la o primă vedere neverosimilă, a două personaje, contexte şi situaţii, pentru a da naştere unor blenduri neprevăzute, dar de succes.

În prima parte a campaniei, artiştii care au acceptat  provocarea J&B Blending Spirits şi care au dezvoltat patru blenduri muzicale au fost: Macanache & Adda, Robin and The Backstabbers & Alex Velea, Delia & DOC, Viţa de Vie & Delia. Experimentul a dat naştere unor versiuni asemănătoare şi, totuşi complet diferite, ale melodiilor originale, iar unele dintre ele au ajuns în playlist-urile posturilor de radio şi ale televiziunilor muzicale. În prezent, campania J&B Blending Spirits este cea mai vizualizată campanie online din istoria digitală a României, totalizând peste 9 milioane de vizualizări şi 100 de milioane de impresii.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus