Stiri de ultima ora

Erlend Krauser, chitaristul Phoenix, se întoarce în București după 45 de ani

Erlend Krauser, chitaristul Phoenix, se întoarce în București după 45 de ani
Monden
Erlend Krauser, artistul care și-a început drumul în Promusica lui Ilie Stepan – proiectul care și-a câștigat, pe bună dreptate, poate cea mai importantă pagină în povestea muzicii timișorene, va putea fi văzut din nou live pe o scen din țară la Hard Rock Cafe, din București, în 9 aprilie.

Erlend Krauser a părăsit România comunistă într-un miez de noapte din 1977, închis în celebrele boxe Marshall care au deschis drumul păsării Phoenix spre libertate – episodul care a transformat povestea în mit și care, pentru Erlend Krauser, a marcat începutul unui lung exil. Avea doar 19 ani.

Viața i l-a adus în cale, ulterior, pe James Last. Timp de câteva decenii, James Last i-a oferit cele mai mari scene din Europa și, în plus, ceva mai mult decât atât: libertate de exprimare. Astfel, păstrându-și simțurile, ideile și crezurile – transpuse, în paralel, și în proiecte personale valoroase – Erlend Krauser a devenit expresia vie a unei idei. Ideea, atât de mult dorită de majoritatea artiștilor cu adevărat autentici și atât de puțin trăită, este simplă: ce se întâmplă când dedici o viață, cu tot ce înseamnă ea, unui instrument, unei trăiri?

Erlend Krauser va putea fi ascultat în cadrul unui concert memorabil la Hard Rock Cafe, în 9 aprilie, pentru care biletele sunt deja disponibile în rețeaua IaBilet.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus