Stiri de ultima ora

Duoul de violoncelişti 2Cellos concertează la Bucureşti în decembrie

Duoul de violoncelişti 2Cellos concertează la Bucureşti în
decembrie
Monden
2Cellos revine la Bucureşti pe 6 decembrie FOTO David Muntean

Duoul de violoncelişti 2Cellos revine în România pe 6 decembrie pentru un concert la Sala Palatului din Bucureşti, anunţă organizatorii evenimentului, Pheonix Entertainment, citaţi de Mediafax.

Duoul 2Cellos, format din violonceliştii Stjepan Hauser şi Luka Šulić, revine la Bucureşti, pe 6 decembrie.Trupa va susţine un concert la Sala Palatului din Capitală.

2Cellos a venit pentru prima oară în România pe 8 decembrie 2014, când au prezentat publicului român hiturile clasice ale muzicii rock într-o manieră cu totul specială.

Biletele pentru concert sunt disponibile la preţurile cuprinse între 110 de lei şi 300 de lei şi pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti, precum şi online, pe www.eventim.ro.

Cei doi violoncelişti de origine croată, Luka Šulić şi Stjepan Hauser, au fost o vreme rivali, dar de patru ani şi-au unit forţele şi au rupt barierele dintre diferitele genuri muzicale. „Smells Like Teen Spirit“, semnată

la Red Hot Chili Peppers, şi „Voodoo People“,

Tinerii care au răsturnat barierele muzicii clasice au devenit cunoscuţi în momentul în care au lansat versiunea piesei „Smooth Criminal“, care a devenit în scurt timp o adevărată senzaţie în rândul utilizatorilor YouTube, strângând peste zece milioane de vizualizări.

Mai mult decât atât, cover-ul după piesa regretatului rege pop, Michael Jackson, le-a adus tinerilor un contract cu Sony Masterworks şi o invitaţie de a se alătura turneului lui Elton John.

„Mergeţi să-i vedeţi live pentru că sunt de-a dreptul uimitori! Nu-mi amintesc să mai fi văzut ceva atât de interesant de la concertul live al lui Jimi Hendrix din ‘60“, declara Elton John despre cei doi violoncelişti.

În scurt timp, talentul celor doi muzicieni a atras atenţia producătorului Bob Ezrin, cel care a stat în spatele unor nume grele din industria muzicală precum Pink Floyd, Alice Cooper şi Kiss.

Ceea ce îi face pe cei doi oameni-orchestră speciali este faptul că îmbină cu măiestrie stilul clasic cu cel contemporan şi inserează elemente-surpriză, dându-le unor piese precum „Thunderstruck“ (ACDC), „VooDoo People“ (The Prodigy) sau „Welcome to the Jungle“ (Guns’n Roses) o turnură total neaşteptată. Ambii excelează în mânuirea arcuşului şi au o tehnică atât de avansată, încât devin dificil de urmărit. De asemenea, pentru a crea un sunet plin, violonceliştii folosesc adesea efecte de distors şi delay, neconvenţionale în muzica clasică, dar foarte întâlnite în genul rock.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus