Stiri de ultima ora

Ducesa Kate a surprins în fotografii momente emoţioannte cu supravieţuitori ai Holocaustului

Ducesa Kate a surprins în fotografii momente emoţioannte cu supravieţuitori ai Holocaustului
Monden
La 75 de ani după eliberarea lagărului de exterminare Auschwitz, ducesa Kate Middleton a publicat o seria de fotografii realizate chiar de ea cu doi dintre supravieţuitorii Holocaustului.

Ducesa de Cambridge, care este un fotograf foarte priceput, a realizat o serie de portrete cu doi supravieţuitori ai Holocaustului, Steven Frank (84 de ani) şi Yvonne Bernstein (82 de ani), care după război s-au stabilit în Marea Britanie. 

Steven Frank, care a fost surprins alături de strănepoatele sale Maggie şi Trixie, este unul dintre puţinii copii care au supravieţuit taberei de tranzit din Westerbork, Olanda, şi mai apoi lagărului de concentrare Theresienstadt, din Cehia. 

Yvonne Bernstein, fotografiată cu străneapoata sa Chloe, a fost un copil salvat şi ascuns în Franţa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, unchiul său plătind cu viaţa pentru faptul că a protejat-o.   

Şedinţa foto a avut loc la Palatul Kesington în urmă cu o lună, iar ducesa Kate s-a declarat profund impresionată de poveştile celor doi. Soţia prinţului William i-a rugat pe Frank şi Bernstein să pozeze cu obiecte care să reflecte timpul petrecut în lagărele naziste, printre care oala din care se hrăneau şi o carte de identitate inscripţionată cu litera „J“, folosită pentru a-i separa pe evrei de restul populaţiei. 

Fotografiile semnate de Kate Middleton vor face parte dintr-o expoziţie dedicată victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului şi care va fi deschisă anul acesta. 

De asemenea, Palatul Kensington a dat publicităţii mai multe imagini alb-negru emoţionante din timpul şedinţei foto, în multe dintre ele Kate Middleton fiind surprinsă râzând alături de cei doi supravieţuitori. 

Jan 26, 2020 at 2:05pm PST

Ducesa Kate a declarat că a fost un privilegiu să-i întâlnească pe cei doi supravieţuitori şi a precizat că este deosebit de important ca amintirile lor să fie păstrate şi transmise generaţiilor viitoare. 

Ducesa, care este preşedintele onorific al Societăţii Regale de Fotografie şi a scris o teză despre fotografie în timpul studiilor în istoria artei, a mărturisit că, în ciuda traumelor de neimaginat suferite la începutul vieţii, Frank şi Yvonne sunt doi dintre cei mai fericiţi oameni pe care a avut onoarea să-I întâlnească vreodată. 

„Ei privesc înapoi către experienţele lor cu tristeţe, dar şi cu recunoştinţă pentru faptul că au fost printre puţinii norocoşi care au reuşit să scape. Poveştile lor vor rămâne cu mine pentru totdeauna. Este vital ca amintirile lor să fie păstrate şi transmise generaţiilor viitoare, astfel încât lucrurile prin care au trecut să nu fie uitate vreodată. Una dintre cele mai emoţionante relatări pe care le-am citit în adolescenţă a fost «Jurnalul Annei Frank», care prezintă o reflecţie foarte personală a vieţii sub ocupaţia nazistă din perspective unui copil. Interpretarea ei sensibilă şi intimă a ororilor acelor vremuri a fost o sursă de inspiraţie pentru fotografiile mele. Mi-am dorit să fac aceste portrete profund personale pentru Yvonne şi Steven – să fie o celebrare a familiei şi a vieţii construite de când au ajuns în Marea Britanie, în anii ’40. A fost o adevărată onoare pentru mine“, a declarat ducesa Kate. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus