Stiri de ultima ora

Drama lui Robbie Coltrane, Hagrid din „Harry Potter“. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile: „Are dureri mari şi aşteaptă să fie operat“

Drama lui Robbie Coltrane, Hagrid din „Harry Potter“. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile: „Are dureri mari şi aşteaptă să fie operat“
Monden
Actorul scoţian Robbie Coltrane (68 de ani), cunoscut pentru rolul lui Rubeus Hagrid din „Harry Potter“, a avut o apariţie rară în public, după ce în urmă cu mai mulţi ani a fost diagnosticat cu o boală care acum l-a imobilizat într-un scaun cu rotile.

Robbie Coltrane a fost prezent la un eveniment din Londra, însă a apărut în scaun cu rotile. Actorul suferă de mai mulţi ani de osteoartrită, cea mai frecventă formă de artrită. 

Boala distruge cartilajul care înveleşte articulaţia şi duce la frecarea oaselor unele de altele şi la apariţia simptomelor dureroase şi, în cazuri extreme, a invalidităţii. 

În prezent, Coltrane aşteaptă să fie operat la genunchi, iar o sursă apropiată a declarat presei britanice că durerile actorului au devenit din ce în ce mai greu de suportat. 

„Robbie a suferit dureri constante în ultimii ani, iar genunchiul său se deteriorează în fiecare zi. Nu mai poate merge fără ajutor, iar acum se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile. Aşteaptă să fie supus unei proceduri chirurgicale în America pentru a-şi recăpăta articulaţia. Este extrem de frustrant pentru el, dar are mari speranţe că va putea merge din nou după operaţie“. 

„Simt dureri îngrozitoare în fiecare zi. Am făcut investigaţii, iar medicii au descoperit că la unul dintre genunchi nu mai am niciun cartilagiu. E complet dezintegrat“, mărturisea Coltrane în urmă cu trei ani. 

Pe numele real Anthony Robert McMillan, actorul şi-a luat numele de scenă Coltrane ca un omagiu adus saxofonistului John Coltrane. Şi-a început cariera în jurul vârstei de 20 de ani şi a debutat în seria BBC „A Kicj Up the Eighties“, din 1981, iar umorul său i-a adus rapid roluri în sitcom-uri şi show-uri de stand-up comedy. 

Interpretările sale memorabile sunt cele ale lui Rubeus Hagrid din filmele „Harry Potter“, Valentin Dmitrovich Zhukovsky în două dintre filmele cu James Bond, respectiv „GoldenEye“ şi „The World Is Not Enough“, şi Dr. Eddie „Fitz“ Fitzgerald în serialul „Cracker“, foarte popular în UK în anii 90. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus