Stiri de ultima ora

Dincolo de faimă! Află totul despre Puff Diddy!

Sean Combs, Puff Daddy sau Diddy, spuneţi-i cum vreţi, un lucru e clar: artistul se confundă cu omul. Pen­tru că nici la 45 de ani şi cu şase co­pii în grijă nu s-a lepădat de reputaţia lui influentă de gangster rap. Luna trecută, a reuşit să scape de acuzaţii de atac cu armă, ameninţări teroriste şi vătămare corporală, după ce l-a lovit cu o gante­ră pe Sal Alosi de la UCLA, antrenorul de fotbal al fiului său, Justin, pe 22 iunie. Nimic neobişnuit pentru un om care deţine un trecut „strălucitor“ cu astfel de răbufniri. De teama publicităţii negative, reprezentanţii Universităţii au preferat să renun­ţe la acuzaţii, iar Diddy a fost eliberat pe cauţiune. „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am un tată care e mereu alături de mine“, declara băiatul lui de 21 de ani, după ce acesta motivase că antrenorul îl umi­lise pe fiul său şi „se apăra pe sine şi pe copil“. Însă nu e prima oară când mogulul – care este artist, antreprenor, producător, actor – scapă aşa uşor de închisoare. Poate şi notorietatea de-a fi cel mai bo­gat artist rap din lume, cu o avere de 735 milioane de dolari, a contribuit la acest „noroc“…

Fusese o dată arestat în aprilie 1999 pentru vătămare corporală a managerului rapperului Nas, de la Interscope Records, înainte să aibă loc celebrul incident din 27 decembrie. Sean sărbă­torea, alături de marea lui iubire de atunci, Jen­nifer Lopez, lansarea unui album, în Club New York. La plecare, a dat „neintenţionat“ peste un rival, Matthew Allen, al cărui prieten a-nceput să arunce cu bani în Diddy. Acesta împreună cu Shyne, artistul pe care-l sărbătorea, au scos ar­mele şi au început să tragă, rănind trei oameni. Între timp, rapperul şi JLo, bodyguardul Anthony Jones şi şoferul Wardel Fenderson au fugit de la locul faptei, dar au fost prinşi. Diddy fiind acuzat de port de arme şi dare de mită şoferului, care-ar fi fost momit cu 50.000 de dolari şi cu un inel cu diamant să admită că arma găsită în maşina lor era a sa. Pe 16 martie 2001, Combs a fost achitat de acuzaţii, la fel şi bodyguardul său, vinovat fi­ind găsit doar Shyne. Acesta avea să-l atace dur în melodiile sale pentru că a fost un „turnător.“ „M-am schimbat, m-am maturizat. Tot ce s-a în­tâmplat m-a făcut să fiu mai sensibil (…) Vreau să stau şi să reflectez la tot ce-a fost şi să înţeleg mai bine la un nivel intelectual“, spunea el, traumati­zat, mai degrabă, de despărţirea de JLo, care l-a părăsit din cauza procesului. „A fost un an greu şi vreau doar să fie fericită. O voi iubi mereu“.

Un parcurs marcat de violenţă, început în Harlem, unde Diddy a fost aduspe lume pe 4 noiembrie 1969, de o mamă de profesie model şi învăţătoare, pe nume Janice. Pe tatăl lui, Melvin Combs, n-avea să-l cunoască prea bine, având doar trei ani când acesta, asociat al unui dealer de droguri faimos, a fost ucis în timp ce stătea în maşină, în Central Park West. Despre sora lui, Keisha, nu se ştie nimic, preferând să stea departe de media. Mama sa îl mută în Bronx, unde Sean îşi primeşte educaţia la un internat catolic de bă­ieţi şi dă primele semne că are stofă de gangster. „De fiecare dată când mă înfuriam, îmi umflam pieptul şi pufăiam de nervi. Sunt temperamental, de aceea colegii au început să-mi spună Puffy“. Nici Facultatea de Administrare a Afacerilor, de la Universitatea Howard, nu l-a ţinut în frâu, pre­ferând să completeze cursurile cu petrecerile săp­tămânale, care adunau mii de oameni, dar şi cu un business propriu la un aeroport. După doi ani, lasă facultatea pentru un internship la Uptown Records, care-i deschide drumurile în industria muzicală. Aici, ca vânător de talente parcă înnăs­cut, îi descoperă pe viitorii mari artişti precum Mary J. Blige, The Notorious B.I.G., Mariah Carey ori Faith Evans şi ajunge rapid vice-preşedinte. Un an mai târziu, însă, e dat afară şi înfiinţează în propriul apartament casa de discuri Bad Boy Records, unde-i preia pe unii dintre ei, şi cola­borează cu Usher, Lil’Kim, TLC, Mariah Carey, Britney Spears, Boyz II Men, Aretha Franklyn şi alţi artişti de pe Coasta de Est. Astfel se năştea imperiul lui Diddy.

The Notorious B.I.G. avea să-i devină cel mai bun prieten şi cel care, într-un mod tragic, l-a dus pe culmile succesului. Biggie era un tânăr rapper cu talent nemăsurat, rivalul lui Tupac, de pe scena Coastei de Vest (ucis cu şase luni înain­te). Odată cu albumul de debut din 1994, Ready to Die, înregistrat la Bad Boy Records, a răscolit lumea hip hopului. Rivalitatea dură dintre cele două scene – East Coast şi West Coast – a culmi­nat cu asasinarea lui Notorious la 25 de ani, pe stradă, în 9 martie 1997. Eveniment care l-a afec­tat atât de mult pe Diddy, că şi-a amânat lansa­rea primului album, No Way Out (iniţial denumit Hell Up in Harlem) pentru a înregistra câteva piese dedicate prietenului său. Aşa s-a născut faimosul tribut muzical I’ll Be Missing You, primul cântec R&B ajuns direct pe locul unu în Billboard, timp de unsprezece săptămâni!

„Mă simt ca un campion adevărat, campionii lucrează cel mai mult. Fie că e Michael Jordan care face o sută de mii de aruncări libere, fie că e Tiger Woods care a început de la şase ani, tre­zindu-se devreme şi stând mai târziu ca ceilalţi. Vreau să fiu cel mai bun în business, după exem­plul lor“, mărturisea mogulul pentru site-ul de ştiri CNBC. „Vreau să fac istorie, să bat recorduri. Să fiu primul la ceva, cum am fost primul bărbat afro-american care a câştigat un premiu pentru design vestimentar CFDA, cel care are un par­fum numărul unu (…), cel care a apărut în Cartea Recordurilor ca cel mai de succes producător hip hop“. O mândrie asumată şi dovedită de-a lungul istoriei, lansând şase albume proprii, zeci de alte albume cu grupuri mari de artişti ori ca produ­cător, coloane sonore pentru filme celebre, două restaurante, o companie de producţie de film… şi lista continuă.

Iar pe cât de bine învârte banii şi afacerile, pe atât de bine jonglează şi-acum femeile. În zece ani, portofoliul său a inclus iubita din liceu, Misa Hylton-Brim, care i l-a născut pe Justin, în 1993; modelul Kimberly Porter, cu care a avut o relaţie cu pauze din 1996 până în 2007 şi care i-a născut trei copii – Christian (17) şi gemenele D’Lila Star şi Jessie James (8); între 1998 şi 2001, a avut po­vestea cu JLo, care a dat startul iubitelor celebre precum Naomi Campbell, şi o relaţie de patru ani cu Cameron Diaz, ca din 2011 să se iubească cu Cassie Ventura, pe care o promovează asiduu ca artist, nu ca iubită. Dincolo de imaginea clasică de gangster plin de bani şi înconjurat de femei frumoase, copiii sunt tot ce contează pentru el. Pe când era cu Kim Porter, a decis să-l adopte pe Quincy (24), fiul acesteia dintr-o altă relaţie, şi să o recunoască pe Chance, fata din flori pe care a avut-o cu o amantă, Sarah Chapman, în 2007. Pe toţi îi răsfaţă, îi protejează şi îi ia în vacanţe luxoase, afişându-şi mândria cu fiecare ocazie. Instagram-ul său e plin de fotografii cu ei şi de mesaje pline de sensibilitate. El le este mamă şi tată, când încheie programul de lucru. Un „da­ddy“ model, dar care nu va scăpa de eticheta de-altădată, cum a arătat recent cu noul scandal, în încercarea de a-şi proteja băiatul. Cum spune unul din cele mai cunoscute hituri ale sale, can’t be stopped now, cause it’s Bad Boy for life!
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus