Stiri de ultima ora

DiCaprio, pe urmele lui Lenin

DiCaprio, pe urmele lui Lenin
Monden
Studioul cinematografic Lenfilm din Rusia a răspuns declaraţiei prin care Leonardo DiCaprio a dezvăluit faptul că i-ar plăcea să interpreteze o personalitate rusă şi a oferit starului hollywoodian rolul principal într-un film dedicat liderului comunist Vladimir Lenin, informează sputniknews.com.

Studioul cinematografic Lenfilm, al cărui sediu se află la Sankt Petersburg, i-a oferit lui DiCaprio şansa de a-l interpreta pe Vladimir Lenin, în tinereţe, într-un film dedicat revoluţionarului comunist. Recent, starul hollywoodian a dezvăluit într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt faptul că şi-ar dori să îi interpreteze pe Lenin, Rasputin sau chiar pe actualul preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin.

"Întotdeauna e interesant să faci filme. Leonardo DiCaprio este adeseori comparat cu Lenin, în anii lui de tinereţe. Avem suficiente scenarii şi obiecte de recuzită pentru a recrea epoca în care a avut loc Revoluţia", a declarat Valeri Karlov, purtătorul de cuvânt al Lenfilm, pentru Baltika FM.

Lenfilm este cel mai vechi studio cinematografic din Rusia şi a fost înfiinţat în 1914, atunci când un comitet militar din Sankt Petersburg a început să producă filme. În 1918, studioul s-a extins, devenind Comitetul pentru Film din Sankt Petersburg, şi a deschis apoi 68 de cinematografe pe teritoriul Rusiei. După alte două decenii, şi-a schimbat denumirea, adoptând numele actual - Lenfilm.

Duminică, DiCaprio a spus că i-ar plăcea să îl interpreteze pe Vladimir Putin într-un film.

"Putin ar fi foarte, foarte interesant. Mi-ar plăcea să-l joc", a spus Leonardo DiCaprio.

În 2010, actorul l-a întâlnit pe liderul de la Kremlin, la International Forum on Tiger Conservation de la Sankt Petersburg. "Fundaţia mea are mai multe proiecte prin care susţine financiar protejarea acestor pisici sălbatice. Am discutat cu Putin doar despre aceste animale minunate, nu despre politică", a mai declarat starul american.

Vladimir Putin nu este singura personalitate rusă aflată pe lista actorului în vârstă de 41 de ani. În acelaşi interviu, el a mărturisit că i-ar plăcea să joace rolurile revoluţionarului Lenin sau pe al misticului Rasputin.

"Cred că ar trebui să existe mai multe filme despre istoria Rusiei, pentru că are poveşti demne de Shakespeare. Asta este fascinant pentru un actor", a adăugat Leonardo DiCaprio, nominalizat anul acesta la categoria cel mai bun actor în rol principal la premiile Oscar, pentru rolul din "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass", de Alejandro González Iñárritu.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What s Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus