Stiri - Editia din date de 07-09-2015

Arhiva stiri din data de:
07-09-2015 Stiri de ultima ora din

Descoperire uriaşă în apropiere de complexul arheologic Stonehenge

Monden
O arenă neolitică uriaşă a fost descoperită recent în apropiere de complexul arheologic Stonehenge, au anunţat, luni, arheologii britanici, citaţi de site-ul rtbf.be.

FOTO: Geert Verhoeven/Birmingham University/PA

Potrivit arheologilor britanici, citaţi de BBC, noul complex arheologic se află în regiunea sitului Durrington Walls şi ar putea fi cel mai mare monument neolitic construit vreodată în Marea Britanie şi chiar în Europa.

Arheologii care coordonează proiectul The Stonehenge Hidden Landscapes - ce utilizează cele mai moderne tehnici de cartografiere a subsolului din jurul complexului arheologic din neolitic - au anunţat această descoperire inedită luni, printr-o conferinţă organizată în localitatea Bradford.

Cu ajutorul unui radar performant, savanţii au descoperit 90 de pietre (30 intacte şi fragmente din alte 60) îngropate la o adâncime de 1 metru, la doar câţiva kilometri de situl arheologic Stonehenge. Unele dintre pietre au o înălţime de 4,5 metri.

Vastul monument neolitic, care, potrivit experţilor, ar fi fost utilizat ca o arenă ritualică, datează din urmă cu aproximativ 4.500 de ani, precizează The Guardian.

Potrivit arheologilor, această arenă neolitică a fost construită în forma literei "C", pe marginea unei văi uscate, cu vedere spre râul Avon.

Stonehenge este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri megalitice din lume. Complexul îşi datorează celebritatea pietrelor uriaşe care îl compun şi arhitecturii extrem de sofisticate pentru epoca în care a fost construit.

Situl Stonehenge este compus dintr-un ansamblu de cercuri concentrice formate din menhire.

Complexul neolotic a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Potrivit experţilor, a fost construit între anii 3.000 î.e.n. şi 1.600 î.e.n.Articole similare :
08
sep.
descoperire uriasa in apropiere de misteriosul complex stonehenge video
Stiinta-sanatate
O arenă neolitică uriaşă a fost descoperită recent în apropiere de complexul arheologic Stonehenge, au anunţat, luni, arheologii britanici, citaţi de site ul rtbf.be. Potrivit arheologilor britanici, citaţi de BBC, noul...

07
sep.
o arena neolitica uriasa descoperita in apropiere de complexul arheologic stonehenge video
Actualitate
Arheologii care coordonează proiectul The Stonehenge Hidden Landscapes ce utilizează cele mai moderne tehnici de cartografiere a subsolului din jurul complexului arheologic din neolitic au anunţat această descoperire...

13
nov.
una dintre cele mai misterioase structuri megalitice care a generat numeroase teorii ii uluieste pe cercetatori
Stiinta-sanatate
Un monument megalitic la fel de vechi ca Stonehenge, reprezentând una dintre cele mai misterioase structuri din Orientul Mijlociu, care a generat numeroase teorii şi interpretări, este analizat de o...

12
nov.
una dintre cele mai misterioase structuri megalitice din orientul mijlociu analizata de arheologi foto
Actualitate
După ce Israelul a cucerit acel teritoriu, smulgându l Siriei, în războiul din 1967, arheologii care studiau o serie de fotografii realizate din aer au remarcat un anumit model de cercuri,...

09
mai.
de ce a fost construit stonehenge pe locul unde se afla acum arheologii au in sfarsit un raspuns
Stiinta-sanatate
Noile vestigii descoperite la Amesbury arată că această zonă a fost locuită încă din anul 8.820 î.e.n. Oasele de animale găsite aici au demonstrat că locul era folosit pentru adevărate...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro

Ultimele stiri : Monden:
Artilcole stiri grupate pe subiecte