Stiri de ultima ora

David Bowie, într-o imensă frescă murală ce va fi realizată la Varșovia

David Bowie, într-o imensă frescă murală ce va fi realizată la Varșovia
Monden
David Bowie, unul dintre cei mai celebri muzicieni din ultimele decenii, dispărut recent (în 10 ianuarie), nu a cântat niciodată la Varșovia, însă capitala Poloniei intenționează să îi aducă un omagiu dedicându-i o imensă pictură murală, a anunțat o asociație culturală, menționată joi de AFP.

Stacja Muranow, asociație socio-culturală prezidată de ziarista și scriitoarea Beata Chomatowska, a organizat un concurs pentru alegerea unui proiect și a unui realizator al picturii, căreia i-a fost rezervat un loc pe o clădire de șapte etaje.

Chiar dacă David Bowie nu a susținut niciun concert în Polonia, Varșovia se consideră legată de artist pentru că în 1976, în timpul unei opriri tehnice a trenului Paris-Moscova, cântărețul s-a plimbat și a cumpărat un disc cu melodii folclorice poloneze din care s-a inspirat apoi pentru piesa "Warszawa" de pe albumul "Low", lansat în anul următor.

Rezultatul concursului urmează să fie anunțat în 10 martie.

David Bowie, care a murit la două zile după ce împlinit 69 de ani și și-a lansat ultimul album, intitulat "Blackstar", a primit multe omagii în toată lumea. La Londra, în cartierul Brixton, unde se adună fanii pentru a cinsti memoria cântărețului aproape de locul în care s-a născut, există o imensă pictură murală ce îi este consacrată.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus