Stiri de ultima ora

David Bowie a pregătit mai multe melodii pentru a fi lansate după moartea sa

David Bowie a pregătit mai multe melodii pentru a fi lansate după moartea sa
Monden
Artistul britanic David Bowie a murit duminică, 10 ianuarie, la doar două zile după ce a împlinit 69 de ani şi şi-a lansat cel de-al 28-lea şi ultimul album din carieră, „Blackstar“ FOTO „The Independent“

David Bowie şi-a programat mai multe piese pentru a fi lansate după moartea sa, în acest sens înregistrând şi un nou album. Unele dintre melodii urmează să fie lansate în 2017.

David Bowie a pregătit cu mult înainte de moartea sa o serie de piese antologice prin care îşi sărbătorea propria carieră, scrie „Newsweek“, citat de „The Independent“ . Primele piese pregătite de Bowie urmează să fie lansate în 2017. Potrivit sursei citate, „există o listă lungă de piese care nu au o dată de lansare şi pe care Bowie le-a plănuit înainte de a muri“. Mai mult, se pare că artistul chiar înregistrare un nou album. Tot „Newsweek“ arată că „piesele au fost împărţite în perioade ale carierei şi nu vor fi lansate necesar în ordine cronologică“. Încă nu este clar dacă viitorul album va conţine piese noi sau doar variante refăcute ale unor melodii deja lansate.

Artistul britanic David Bowie a murit duminică, 10 ianuarie, la doar două zile după ce a împlinit 69 de ani şi şi-a lansat cel de-al 28-lea şi ultimul album din carieră, „Blackstar“, gândit de muzician ca un „David Bowie a murit împăcat, înconjurat de familia sa, după o luptă curajoasă cu cancerul pe care a dus-o timp de 18 luni“, au anunţat reprezentanţii familiei. 

Albumul „Blackstar“ s-a vândut în Statele Unite în 181.000 de copii în prima săptămână după lansare şi a urcat pe primul loc în topul Billboard, depăşind celebrul album „25“ al cântăreţei Adele. „Blackstar“ este, de asemenea, primul album care ajunge, postum, în fruntea topului Billboard, după ce albumul „This Is It“ al megastarului Michael Jackson a reuşit aceeaşi performanţă în noiembrie 2009.

Cântăreţul a ţinut secret faptul că a fost diagnosticat cu cancer, vestea morţii sale luându-i prin suprindere chiar şi pe cei mai apropiaţi prieteni ai acestuia. Marţi, 12 ianuarie, mai multe surse au dezvăluit pentru presa străină că Bowie a murit din cauza unui cancer hepatic, dar şi că în ultimii ani a suferit şase infarcte.

David Bowie a păstrat mereu o discreţie în viaţa privată şi la fel a vrut să facă şi după trecerea în nefiinţă, informează The Guardian în pagina electronică, citat de Mediafax. Starul nu a vrut ca după moartea sa să aibă loc nicio ceremonie comemorativă şi nicio slujbă. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus