Stiri de ultima ora

Dana Rogoz, diagnosticată cu o boală grea: Momentan am luat-o ușor. Pe termen lung...

Dana Rogoz, diagnosticată cu o boală grea:  Momentan am luat-o ușor. Pe termen lung...
Monden
Ea le-a mărturisit fanilor că anul acesta și-a propus să aibă o alimentație mult mai echilibrată pentru că a fost diagnosticată cu ”Hashimoto”.

„In ceea ce priveste alimentatia, pot spune ca am avut toti anii acestia mare noroc, permitandu-mi sa mananc orice si oricand, fara variatii mari pe cantar. Daaaaar, parca in ultima perioada, norocul asta a inceput sa cam… scartaie. Viata la 30+…  Obligatoriu trebuie sa fiu mai atenta. Plus ca am si Hashimoto (poate vom vorbi intr-o zi despre asta), ceea ce, teoretic, presupune pe termen lung o tendinta de ingrasare”, a scris Dana Rogoz pe blogul său.

Tiroidita autoimună, denumită şi tiroidita Hashimoto sau tiroidita cronică limfocitică, este o afecţiune  endocrinologică frecventă în rândul femeilor de vârstă mijlocie, dar şi bărbaţii sau copiii pot fi afectaţi.

“Momentan am luat-o usor, cu mai putina paine si mai putine paste. Dar de la doamna dr. nutritionist am aflat ca regimul tip “fasting” e o varianta de luat in calcul, daca e tinut cum trebuie. Momentan incerc sa tin 12 ore pauza intre ultima inghititura seara si prima inghititura dimineata. Nu imi iese mereu, caci am un program haotic, cu seri de spectacol, dupa care se iese la o bere, la o pizza… stiti ce zic. Desigur, pauza se mareste daca vrei sa slabesti. Ce, cat, cum, iti spune nutritionistul. Dar este considerat un regim pe termen lung sanatos, o sa vedeti si in interviul filmat. Tot de la doamna dr. Luiza Pîrvu am retinut ca e sanatos sa mananci in fiecare zi o leguma sau un fruct verde si o leguma sau un fruct portocaliu. Drept urmare, in 2019 incerc sa tin si aceasta regula de alimentatie.. “cromatica”. “, a mai precizat actrița.

Această afecţiune autoimună este cauzată de răspunsul anormal al sistemului imunitar, care produce anticorpi ce atacă glanda tiroidă, ca urmare a anumitor factori, inclusiv cei genetici. În timp, glanda tiroidă nu mai este capabilă să secrete hormoni esenţiali pentru buna funcţionare a organismului, afecţiune numită hipotiroidism.

Din păcate, tiroidita Hashimoto nu dă semne decât foarte târziu, când evoluează înspre hipotiroidism. În această situaţie, pot apărea simptome precum:
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus