Stiri de ultima ora

Cum a reuşit Rami Malek transformarea în Freddie Mercury, care i-a adus primul Oscar din carieră: „Am urmărit de peste 1500 de ori acea înregistrare“

Cum a reuşit Rami Malek transformarea în Freddie Mercury, care i-a adus primul Oscar din carieră: „Am urmărit de peste 1500 de ori acea înregistrare“
Monden
Rami Malek a câştigat Oscarul pentru portretizarea legendarului cântăreţ Freddie Mercury în drama biografică „Bohemian Rhapsody“ şi a devenit primul actor de origine arabă care a reuşit o astfel de victorie.

Rami Malek a tradus în victorie prima sa nominalizare la Oscar, învingând rivali puternici - Christian Bale („Vice“), Bradley Cooper („A Star Is Born“), Willem Dafoe („At Eternity s Gate“) şi Viggo Mortensen („Green Book“).

În drumul către prestigioasa statuetă, starul din „Bohemian Rhapsody“ a mai fost recompensat pentru rolul solistului Queen cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un trofeu SAG. 

În discursul de acceptare a premiului Oscar 2019, Rami Malek i-a încurajat pe oameni să viseze oferindu-se drept exemplu: „Mă gândesc cum ar fi fost dacă i-aş fi spus micului Rami că într-o zi se va întâmpla să câştige un Oscar şi cred că nu şi-ar fi putut închipui aşa ceva. Acel copil se lupta cu propria identitate. Pentru toţi cei care trec prin această luptă, pentru cei care se chinuie să-şi găsească vocea: am făcut un film despre un bărbat gay, un imigrant care a fost întotdeauna el însuşi fără regrete. Faptul că îl celebrăm astăzi este o dovadă că ne dorim astfel de poveşti“.

În ciuda faptului că drama biografică „Bohemian Rhapsody“ a fost considerată de unii critici de film ca având un scenariu superficial, Rami Malek (37 de ani) a impresionat cu portretizarea lui Freddie Mercury, despre care spune că a fost cel mai greu rol din cariera sa. 

Pentru a imita perfect fiecare gest, mişcare şi privire ale legendarului solist, Rami Malek a avut nevoie de o pregătire complexă şi de lungă durată. În primul rând, el a lucrat cu unul dintre cei mai buni coregrafi din industrie, Polly Bennett, iar unele exerciţii pe care le-a făcut sunt de-a dreptul neobişnuite – Malek a cântat „Killer Queen“ ca şi cum ar fi fost Marie Antoinette şi a dansat ca şi cum ar fi schiat, potrivit  USA Today . 

În plus, Malek a luat sute de lecţii de canto şi de pian, dar a învăţat şi să facă playback impecabil, întrucât mare parte din celebrele melodii care se aud în film sunt redate cu vocea originală a lui Freddie. 

De asemenea, actorul a menţionat şi faptul că în pregătirea pentru rol a studiat toate versurile cântecelor pe care Freddie le-a scris: „Le-am citit ca pe un jurnal. Şi-a pus tot sufletul în aceste cântece, care sunt revelatoare. Unele sunt imprevizibile, altele dureroase. Omul acesta a fost o fiinţă complicată care a căutat iubirea toată viaţa lui şi poţi auzi asta (...). A fost un suflet extrem de generos, a fost bun cu oamenii şi a făcut atât de multe lucruri bune pentru ei, în spatele uşlor închise. În mod evident, pe scenă era locul unde se simţea eliberat, dar în viaţa lui privată existau multe conflicte“.

Rami Malek a dezvăluit că a urmărit de peste 1500 de ori înregistrarea concertului Live Aid din 1985, însă a mărturisit şi că lucrurile nu pot fi niciodată perfecte, iar acest lucru se aplică şi în cazul interpretării lui. 

„Câteodată, parcă se pierde din autenticitate dacă încerci din răsputeri ca lucrurile să iasă perfect. Dar am acceptat să sacrific acest lucru şi da, am urmărit non-stop înregistrarea, de peste 1500 de ori. Am încercat să refacem cu exactitate mişcare cu mişcare, gest cu gest. În fiecare zi filmam câte o piesă. A fost cea mai minunată experienţă pe care am trăit-o vreodată. Adrenalina era la cote maxime“, a povestit Malek.   

Pentru a arăta ca solistul trupei Queen a îndurat 50 de ore de probat costume şi a purtat o proteză dentară incomodă. Make-up artistul Jan Sewell, care a contribuit la transformarea fizică a actorului pentru rolul lui Freddie Mercury, a povestit despre cum a fost posibilă aceasta.

„Clar unele părţi ale feţei lui Rami arată ca cele ale lui Freddie, însă altele au trebuit adaptate. Nasul lui Rami este ceva mai mare, aşa că ne-am folosit de un element prostetic pentru a reda nasul acvilin al lui Freddie – dar şi pentru că acest lucru a făcut ca ochii lui Rami să iasă mai bine în evidenţă“, a explicat Sewell, care a mai spus şi că a folosit machiajul pentru ca ochii actorului să apară mai apropiaţi, iar maxilarul mai proeminent.

Elementul esenţial al înfăţişării lui Malek a fost însă proteza ce a redat dentiţia neobişnuită a cântăreţului: „Am încercat mai multe versiuni înainte de a găsi exact ce ne trebuia pentru a recrea dantura potrivită, dar care să nu iasă totuşi în evidenţă mai mult decât era necesar“.

Era cunoscut faptul că Freddie se simţea ruşinat de dantura sa şi, în public, încerca de fiecare dată să o mascheze. Şi Malek a simţit ceva surprinzător: „De îndată ce îmi puneam proteza, mă surprindeam încercând să-mi acopăr gura, exact ca el, însă eu o făceam involuntar. Nesiguranţa mea îşi făcea loc, dar în acelaşi timp postura mea se îmbunătăţea. Mi-am dat seama că se producea un echilibru ciudat, pentru că încercam să am o prezenţă cât mai demnă pentru a acoperi dantura, ceea ce a fost dureros pentru că mă făcea să mă gândesc la cât de greu i-a fost lui“.

Malek a mai spus că a fost cel mai greu proiect al său, însă crede că a reuşit să facă o figură atât de frumoasă tocmai pentru că a fost un mare fan al muzicii Queen, dar şi pentru că se regăseşte într-o parte din istoricul lui Freddie, ambii fiind copii de imigranţi. Mercury s-a născut în Zanzibar şi s-a mutat cu familia în Anglia pe când avea 17 ani, în timp ce părinţii lui Malek sunt egipteni mutaţi în Los Angeles. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus