Stiri de ultima ora

Cum a aflat Meryl Streep că nu este suficient de frumoasă pentru rolul principal feminin din „King Kong“

Cum a aflat Meryl Streep că nu este suficient de frumoasă pentru rolul principal feminin din „King Kong“
Monden
Meryl Streep a fost recompensată cu trei premii Oscar FOTO Getty Images

Actriţa americană Meryl Streep a primit 18 nominalizări la premiile Oscar şi 29 la premiile Globul de Aur, însă a dezvăluit recent că în anii  70 i s-a spus că nu este suficient de drăguţă pentru rolul principal feminin din filmul „King Kong“, scrie „Daily Mail“.

Apreciata actriţă în vârstă de 65 de ani a povestit, în cadrul emisiunii „The Graham Norton Show“, că la mijlocul anilor  70 a fost invitată să participe la audiţii de către fiul producătorului italian Dino De Laurentis, care o remarcase într-o piesă de teatru, mai notează „Daily Mail“.

Streep a explicat că se afla în faţa celor doi, când Laurentis a izbucnit în italiană: „De ce mi-ai adus această chestie urâtă?“

„Foarte supărător pentru o tânără“, a mărturisit artista, care i-a dat o replică tot în italiană: „Îmi pare rău că nu sunt suficient de frumoasă pentru a juca în «King Kong»“. Pentru filmul din 1976, producătorul a distribuit-o pe actriţa americană Jessica Lange în rolul frumoasei Dwan. 

Actorii Jeff Bridges şi Jessica Lange, protagoniştii filmului „King Kong“ din 1976 FOTO Studio Produzent

De asemenea, Meryl Streep a vorbit şi despre cel mai recent rol al său din musicalul „Into the Woods/ În inima pădurii“: „Acesta este primul rol de vrăjitoare pe care îl interpretez. După ce am împlinit 40 de ani, mi s-au oferit trei roluri de vrăjitoare într-un singur an. Acest lucru mi-a trimis un semnal cu privire la modul în care Hollywoodul priveşte actorii care împlinesc 40 de ani şi m-am simţit rău, le-am refuzat. Acum am vârsta mai potrivită.“

Meryl Streep, în rolul vrăjitoarei din musicalul „Into the Woods/ În inima pădurii“ FOTO Disney

Când gazda show-ului i-a reamintit că nominalizarea din acest an la premiile Globul de Aur este cea de-a 29-a, Meryl Streep a glumit, declarând că este „atât de bătrână.“

Meryl Streep, în tinereţe FOTO zetwet.com

, precum fostul premier britanic Margaret Thatcher în „The Iron Lady/ Doamna de fier“, rol pentru care a primit, în 2012, cel de-al treilea premiu Oscar, şi maestrul bucătar Julia Child în „Julie & Julia/ Julie şi Julia“. De asemenea, presa americană afirmă că personajul Miranda Priestley pe care Meryl Streep l-a jucat în „The Devil Wears Prada/ Diavolul se îmbracă de la Prada“ este inspirat de celebra Anna Wintour, redactorul-şef al prestigioasei reviste americane „Vogue“.

Streep a mai câştigat alte două prestigioase statuete Oscar, pentru interpretările din „Kramer vs. Kramer/ Kramer contra Kramer“ (1979) şi „Sophie s Choice/ Alegerea Sofiei“ (1982). Totodată, Meryl Streep are, în total, 18 nominalizări la Oscar, cea mai recentă dintre ele primind-o în 2014, pentru evoluţia sa din  filmul „August: Osage County/  Ţinutul din mijlocul verii “ . Cu filme precum „The Deer Hunter/ Vânătorul de cerbi“ (1978), „The Bridges of Madison County/ Podurile din Madison County“ (1995) şi „Julie & Julia/ Julie şi Julia“ (2009), Meryl Streep este o adevărată legendă a cinematografiei mondiale.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus