Stiri de ultima ora

Çriticul Irina Margareta Nistor, despre Oscar 2018: „Mişcările #MeToo şi Time’s Up au influenţat votul, din păcate“

Çriticul Irina Margareta Nistor, despre Oscar 2018: „Mişcările #MeToo şi Time’s Up au influenţat votul, din păcate“
Monden
Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat pentru News.ro că palmaresul ediţiei din acest an al galei Oscar „era previzibil“, votul membrilor Academiei Americane de Film fiind influenţat „din păcate“ de mişcările #MeToo şi Time’s Up.

„Ediţia de anul acesta a Oscarurilor a fost prea politically correct şi din păcate votul membrilor Academiei Americane de Film a fost influenţat de mişcările #MeToo şi Time’s Up“, a declarat Irina Margareta Nistor pentru News.ro.

Criticul de film mai spune că „Shape of Water“, în regia lui Guillermo del Toro, desemnat Cel mai bun film la cea de-a 90-a ceremonie Oscar, „a meritat premiul pentru că este un amestec de iubire duioasă, imposibilă, de prietenie şi de politică relativ actuală, chiar dacă este situat în anii 60“.

Irina Margareta Nistor afirmă că „a fost pe deplin mulţumită“ de faptul că Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat „Coco“, iar la categoria film într-o limbă străină alta decât engleza l-a preferat pe „On body and Soul“ (Ungaria).

Lungmetrajul „The Shape of Water“, regizat de Guillermo del Toro, a primit, duminică noapte, cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar, care a avut loc la Los Angeles, filmul fiind recompensat de Academia Americană de Film cu patru premii. Pelicula, cu Sally Hawkins în rol principal, a fost premiată la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună scenografie şi Cea mai bună coloană sonoră (Alexandre Desplat).
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus