Stiri de ultima ora

Controversatul cântăreţ bulgar Azis cântă în România: artistul a încălcat toate tabuurile societăţii căsătorindu-se cu un bărbat şi având un copil VIDEO

Controversatul cântăreţ bulgar Azis cântă în România: artistul a încălcat toate tabuurile societăţii căsătorindu-se cu un bărbat şi având un copil VIDEO
Monden
Azis, unul dintre cei mai populari şi controversaţi cântăreţi din Balcani, ale cărui apariţii excentrice au fost deseori comparate cu cele ale artistei americane Lady Gaga, va concerta pentru prima dată în România, în seara de Moş Nicolae. Recent, solistul a vorbit despre piedicile întâmpinate în Bulgaria comunistă din cauza faptului că provine dintr-o familie de rromi şi este homosexual.

Controversat, cu apariţii şocante pe scenă, însă cu o popularitate uriaşă în zona balcanică, cântăreţul bulgar Azis va susţine un concert pe data de 6 decembrie, de la ora 19.00, în clubul La Mia Musica. Biletele pot fi achiziţionate de pe site-urile  vreaubilet.ro , eventim.ro  sau de la Librăria Eminescu şi de la Clubul La Mia Musica.

Un mix de pop-folk bulgăresc modern, muzică ţigănească, dar şi influenţe indiene, turceşti şi arabe dă nota specifică muzicii care l-a facut celebru pe Azis. Iar dacă pentru cei mai mulţi popularitatea uriaşă de care se bucură artistul din Balcani este un fapt uimitor, Azis recunoaşte că a ştiut întotdeauna la ce să se aştepte. „Dacă aş spune că succesul meu m-a luat prin surprindere aş minţi“, mărturiseşte artistul. „Când aveam opt ani şi învăţătoarea m-a întrebat ce vreau să mă fac când voi fi mare, i-am raspuns «Voi fi un star»“, dezvaluie Azis.

Legatura sa amoroasă de lungă durată cu Niki Kitaetsa, supranumit Chinezul, a dus la căsătorie, deşi acest fapt era interzis de legea din Bulgaria. Militant neobosit pentru drepturile persoanelor gay, Azis a încălcat toate tabuurile societăţii bulgăreşti şi a făcut publice aspectele cele mai intime ale vieţii sale.

Deşi a intrat în atenţia presei bulgare prin lucruri care au şocat opinia publică, Azis nu a renunţat însă nici la visul de a avea un copil. Acest lucru a devenit posibil cu ajutorul unei prietene a cântăreţului, Gala, care a devenit mamă-purtătoare, în timp ce Azis este într-adevăr tatăl biologic al unei fetiţe pe nume Raya, numită de cântăreţ „mica sa minune“.

Recent, Azis a mărturisit că locul naşterii lui a fost unul mai puţin obişnuit: în singura închisoare pentru femei existentă pe teritoriul Bulgariei. Mama sa fusese încarcerată în timpul regimului comunist din Bulgaria pentru infracţiunea de a vinde haine de import.

„Când eram copil nu eram tratat foarte bine de cei de vârsta mea“, îşi aminteşte artistul. „Copiii pot fi foarte cruzi. Mă tachinau şi mă evitau deseori din cauza culorii pielii mele şi a faptului că eram efeminat“, explica Azis, care este de origine rromă. Însă dezavantajele etniei şi ale orientării sexuale în societatea bulgară conservatoare din timpul regimului comunist nu au avut puterea de a-l împiedica pe Azis să creadă că îşi va împlini cel mai mare vis, acela de a străluci pe scenele lumii.    
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus