Stiri de ultima ora

Consultantul medical pentru filmul „Contagion“ a contractat coronavirusul

Consultantul medical pentru filmul „Contagion“ a contractat coronavirusul
Monden
Doctorul Ian Lipkin, cercetător care a fost desemnat consultant medical pentru filmul „Contagion“, de Steven Soderbergh, a anunţat marţi că a contractat Covid-19, scrie BFM TV.

Ian Lipkin, director al Centrului de infecţie şi imunitate de la Universitatea Columbia, a vorbit într-un interviu pentru Fox Business, scrie news.ro .

„Mi-ar plăcea să pot spune în această seară, în această emisiune că a devenit foarte personal şi pentru mine, căci de ieri sunt afectat de Covid-19. Şi este teribil. Dacă asta mă poate ataca pe mine, poate afecta pe oricine“, a spus el. 

„Contagion“, film de Steven Soderbergh lansat în 2011, imaginează o misterioasă epidemie mortală şi mondială. 

Povestea începe cu o femeie (Paltrow) care, la întoarcerea dintr-o călătorie de afaceri în Hong Kong, are o escală în Chicago. Aparent, în timpul călătoriei, a răcit, dar când ajunge acasă, în Minneapolis, şi fiul ei se îmbolnăveşte. Simptomele pe care ea le prezintă se agravează şi moare. Pe măsură ce acţiunea se derulează, cercetătorii şi autorităţile sanitare încearcă să identifice şi să oprească răspândirea bolii. În final, un vaccin este dezvoltat.

Personajul unui medic, numit Ian şi interpretat de Elliott Gould, a fost inspirat de Ian Lipkin. 

„Contagion“ a fost apreciat de comunitatea ştiinţifică, care a subliniat realismul său. 

Thrillerul a ajuns în lista celor mai urmărite filme pe iTunes odată cu criza provocată în China şi alte ţări de noul coronavirus. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus