Stiri de ultima ora

Compania Marvel, dată în judecată pentru că ar fi furat muzica dintr-un celebru serial maghiar VIDEO

Compania Marvel, dată în judecată pentru că ar fi furat muzica dintr-un celebru serial maghiar VIDEO
Monden
Compania Marvel a fost dată în judecată de un cetăţean ungur, pe motiv că ar fi furat muzica de pe genericul unei serii de filme cu supereroi.

Compania Marvel a fost dată în judecată, fiind acuzată că ar fi furat tema piesei muzicale folosite pe genericul seriei animate „X-Men“ de la o producţie maghiară celebră în anii 80, intitulată „Linda“, scrie TMZ .

Cetăţeanul de origine maghiară Zoltan Krisko, care a mai acuzat în trecut şi companiile Disney, FOX, Apple, Amazon şi altele, susţine că muzica de pe genericul filmului cu supereroi este furată din serialul maghiar.

Serialul „Linda“ a fost difuzat în Ungaria între anii 1984 şi 1991 şi, potrivit informaţiilor din documentele depuse în procesul intentat de Krisko, a fost de mare succes la acea vreme.

Krisko susţine că administrează averea unui compozitor maghiar pe nume György Vukán, care, în 1983, a compus piesa difuzată în serialul „Linda“ şi că, astfel, drepturile asupra muzicii realizate de Vukán îi revin.

Zoltan Krisko a mai afirmat că nu a auzit de existenţa serialului animat „X-Men“ şi de genericul acestuia până în anul 2017, când a descoperit că piesa sună exact ca cea folosită în serialul „Linda“.

Acum, bărbatul vrea să fie despăgubit cu o sumă mare de bani din profitul obţinut de seria animată, care să revină moştenirii lăsate de György Vukán, care a decedat în anul 2013, deoarece susţine că succesul francizei este datorat piesei emblematice „furate“.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus