Stiri de ultima ora

Colin Farrell ”E mult mai ușor să fiu singur”

Colin nu este doar unul dintre cei mai talentaţi exponenţi ai generaţiei sale, ci şi unul dintre acto­rii care au ştiut să se reinventeze. La 39 de ani, el a decis să se concentreze asupra carierei şi să fie cât mai aproape de fiii săi. Un actor de succes încă din anii ’90, Farrell s-a făcut remarcat în produc­ţia Ballykissangel şi a avut succes mai apoi în filme precum Recrutul, Alexander sau Miami Vice - pro­ducţie care ar fi putut să-l arunce definitiv în afa­ra porţilor Cetăţii Filmului, după ce, pe parcursul filmărilor, în 2006, s-a drogat timp de trei luni şi a fost la un pas de coma alcoolică.

Totuşi, în urmă cu nouă ani, el a decis să re­nunţe la viaţa sa în caruselul viciilor şi s-a mu­tat definitiv în L.A. pentru a fi mai aproape de copii: James (11), băiatul pe care îl are după o re­laţie cu modelul Kim Bordenave, şi Henry (5), a cărui mamă este actriţa de origine poloneză Ali­cja Bachleda. S-a despărţit de Alicja în 2010, iar de atunci nu s-a mai afişat cu nimeni, susţinând că a declarat război relaţiilor. Distribuirea lui în rolul detectivului Ray Velcoro în cea de-a doua serie True Detective a fost o surpriză pentru toţi. Un poliţist corupt care încearcă să se salveze din tarele trecutului. Dar iată ce spune chiar el des­pre experienţa pe platourile de filmare alături de Vince Vaughn şi Rachel McAdams, dar şi despre paternitate şi statutul de „single“.

E greu de crezut că eşti singur. Nu ţi-ar plăcea să te îndrăgosteşti din nou?

Colin Sunt foarte precaut când vine vorba de angrenarea într-o relaţie. Sunt, de fapt, singur de cinci ani. Şi chiar dacă iubesc femeile, e foarte greu să îmi găsesc pe cineva, deoarece trebuie să o expun atât de mult, eu fiind vedetă. Dacă eşti foarte îndrăgostit, e greu să îl sacrifici pe celălalt, ţinându-l în lumina reflectoarelor. E mult mai uşor să fiu singur.

Cum priveşti viaţa acum faţă de cum o făceai la 20 de ani, când te-ai lansat?

E precum diferenţa dintre zi şi noapte. Am ajuns în Los Angeles din Dublin şi am fost şocat. Lucram nonstop, petreceam nonstop şi nu aveam timp să mă gândesc ce voi face cu viaţa mea. Eram atât de prins în jungla asta, dar a fost cea mai fru­moasă perioadă a vieţii mele. Sunt, însă, conştient că e genul de viaţă care te goleşte pe interior. Aşa mi s-a întâmplat şi mie.

Pari foarte mulţumit de tine, cel de acum...

Sunt! Sunt foarte norocos că lucrez în branşa asta şi că am atâtea oportunităţi. Am petrecut mult timp distrându-mă mult peste media omu­lui obişnuit. Dar am renunţat la acel stil de viaţă. Am în continuare multă energie, dar nu mai văd o problemă în asta. Am ales să îmi concentrez toată energia asupra copiilor mei, ei au dat sens vieţii mele.

Care este cea mai grea parte în meseria ta?

Cel mai dureros aspect este că trebuie să petrec mult timp departe de casă şi de copii. Nu mă mai entuziasmează ideea de a petrece o viaţă pe dru­muri, dormind prin hoteluri scumpe. Acum sunt un tată responsabil şi devotat copiilor, cărora îmi doresc să le pot oferi o viaţă minunată. După o anumită vârstă, ajungi să îţi dai seama că pentru astfel de lucruri merită să lupţi şi să trăieşti. Pen­tru familie şi prieteni. Atât!

Când ai semnat pentru rolul din True Detective nu te-a îngrijorat gândul că va fi comparat cu prima serie, care a avut atâta succes?

Am ştiut foarte bine în ce mă bag! (râde) Când au anunţat prima oară că vor face o nouă serie, m-am gândit: succes celor care vor fi distribuiţi! Dar când am citit scenariul şi am văzut că e ge­nial, mi s-au năruit toate grijile. Mi-a plăcut mult personajul meu, cum s-a creionat şi cum făcea faţă problemelor.

Povesteşte-mi puţin despre detectivul Ray Velcoro.

Este un detectiv în declin, un corupt cu sufletul distrus, care se luptă cu trecutul. Frank Semyon, personajul lui Vince Vaughn, este un criminal din categoria gulerelor albe, care deţine informa­ţii despre mine, informaţii care m-ar putea dis­truge. Puterea mesajului derivă din felul în care personajele se confruntă cu propriii demoni. Ray este cel mai aproape de prăpastie. Este unul din­tre cele mai bune roluri ale mele.

Ai avut şi tu parte de o perioadă mai întunecată. Te-a ajutat să înţelegi de ce este Ray atât de distrus de trecut?

Pot să înţeleg teama lui că nu se va mai putea redresa, dar nu am fost niciodată atât de disperat ca el. Ca actor, nu eşti niciodată pus în faţa unor decizii asemănătoare cu cele pe care trebuie să le ia un detectiv. Dar cunosc acele zile pline de singură­tate, când eşti în derivă şi nu mai ai nicio speranţă. Însă nu sunt maniac cu pregătirea pentru rol, în sensul că nu pierd nopţile doar de dragul de-a avea cearcăne naturale.
OkMagazine.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus