Stiri de ultima ora

Cine sunt vedetele care vor alege 10 dintre finaliştii Eurovision România 2019: „Voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă“

Cine sunt vedetele care vor alege 10 dintre finaliştii Eurovision România 2019: „Voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă“
Monden
TVR a dezvăluit numele celor cinci vedete care formează juriul semifinalelor Selecţiei Naţionale Eurovision 2019. Aceştia sunt cei care vor decide cel mult cinci finalişti la finalul fiecărui spectacol, urmând ca alţi doi să fie aleşi de public prin televot.

Solistul şi compozitorul Adi Cristescu, compozitorul, textierul, solistul şi profesorul de canto Mihai Georgescu (Miţă de la Bere Gratis), antrenoarea de voce Crina Mardare, compozitorul, producătorul şi DJ-ul Andy Platon şi basistul Holograf Mugurel Vrabete formează juriul care va decide zece dintre finaliştii Eurovision România 2019. Lista finaliştilor va fi completată de telespectatori, care vor califica câte o piesă din fiecare semifinală, prin televot. 

Sub sloganul „Împlineşte visul!“, seria show-urilor Selecţiei Naţionale Eurovision 2019 debutează la Iaşi, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie, şi continuă la Arad, pe 10 februarie, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria“. Finala Eurovision România 2019 va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucureşti. Concursul va fi transmis în direct de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD. 

   

Compozitor, textier, solist şi profesor de canto la propria şcoală de muzică, Mihai Georgescu (Miţă) este fondatorul trupei Bere Gratis. Pe 1 noiembrie 2018, artistul a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţarea trupei printr-un concert la Sala Palatului: „#Simfonia 2“. Alături de formaţia Bere Gratis, pe scenă au urcat Orchestra Metropolitană Bucureşti şi Corul Accoustic – 120 de muzicieni în total, toţi sub bagheta a patru dirijori de excepţie: Daniel Jinga, Andrei Tudor, Andrei Racu şi maestrul Gheorghe Zamfir. 

„Eurovisionul este cel mai mare eveniment-concurs muzical din Europa în care fiecare ţară trimite artişti şi piese în urma unor selecţii extrem de riguroase. Folosind noutăţile de ultimă generaţie din industrie, evenimentul nu poate fi decât unul care dă tonul în show-bizz. Este o onoare pentru mine să fiu invitat să jurizez fazele semifinale ale Selecţiei Naţionale, marcând a şasea prezenţă a mea în cadrul Eurovision România“, a declarat solistul trupei Bere Gratis.

Miţă FOTO Georgiana Iosef

Cu o carieră îndelungată în România dar şi în străinătate, unde a susţinut concerte în Olanda, Danemarca şi Germania, Crina Mardare a făcut parte din trupe precum Sfinx Experience şi Stereo. Vocal coach la propria şcoală de muzică, Crina Mardare a colaborat şi cu diverse show-uri de talente. 

„Pentru mine, Eurovision reprezintă o emisiune de suflet pe care am urmărit-o mereu cu drag şi mă bucur că anul acesta voi face parte din acest proiect. Oportunitatea de a fi jurat în cadrul acestui show îmi dă şansa să fac parte din procesul de selecţie a celor care ne vor reprezenta şi să contribui la alegerea pieselor, concurenţilor. Este o onoare pentru mine să fac parte din show-uri la fel ca acesta şi sper ca acest concurs să devină din ce în ce mai apreciat la adevarata lui valoare şi de către români“, a mărturisit Crina Mardare. 

Crina Mardare FOTO TVR 

Unul dintre numele grele ale rock-ului românesc, Mugurel Vrabete a scris istorie alături de trupa Holograf, alături de care a realizat 17 albume şi a susţinut mii de concerte în ţară şi în străinătate. Cunoscutul basist a mai avut colaborări cu numeroşi muzicieni ca textier, compozitor, instrumentist sau producător muzical, printre care amintim Phoenix, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Laura Stoica, Maria Radu, Jar, Cătălin Crişan şi Cristi Gram. În 2011 a refăcut trupa Basorelief alături de doi dintre membrii fondatori şi, în anul 2012, a început proiectul Irina Popa & The Sinners, pentru ca în 2017 să iniţieze proiectul de blues Hot Leeks. Artistul este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, precum şi al Consiliului Director UCMR-ADA şi Vicepreşedinte în Consiliul Director al CREDIDAM.

„Concursul Eurovision este unul dintre frumoasele proiecte de acum jumătate de veac menite a aduce împreună muzica uşoară europeană, aşa cum, mai târziu, idei pornite tot atunci au adus împreună ţările Europei. Mă bucură propunerea de a face parte din juriul fazelor semifinale ale concursului, o consider o recunoaştere a activităţii mele muzicale şi a posibilităţii de a avea un punct de vedere avizat asupra pieselor prezentate“, a punctat Mugurel Vrabete.

Mugurel Vrabete FOTO TVR 

Cunoscut şi apreciat atât ca solist, cât şi în calitate de compozitor, Adi Cristescu are în palmares numeroase participări la festivaluri precum Mamaia, Eurovision, San Remo, dar şi show-uri TV live. A studiat muzica încă din clasa I, la Liceul „Dinu Lipatti“, cu specializări la pian, teorie muzicală şi canto. În 1997, a început producţia muzicală în studio, de atunci lucrând cu mai mulţi artişti, printre care  Elena Gheorghe, Connect-R, Lora, Andreea Bălan, Marcel Pavel, Paula Seling şi Andra – pentru care a compus albumele „Dragostea rămâne“ şi „Iubeşte-mă astăzi, iubeşte-mă mâine“. În prezent, Adi are propriul band. 

„Faptul că sunt invitat să fac parte din juriu mă bucură şi mă onorează. Îmi place să pun umărul la a construi lucruri frumoase şi voi face tot ce pot să particip la o decizie cât mai bună şi corectă. Iar faptul că voi fi alături de colegi artişti – în juriu şi pe scenă – mă bucură mereu şi mă face să mă simt în familie. Eurovision este o uşă deschisă a României către Europa şi este concursul care provoacă şi încurajază concurenţa productivă între colegi artişti. Mi-aş dori ca fenomenul să crească din nou în următorii ani şi să golească străzile atunci când începe“, a declarat Adi. 

Adi Cristescu FOTO TVR 

Andy Platon este un compozitor, producător şi DJ care, până la 27 de ani, se poate lăuda cu o impresionantă carieră şi premii internaţionale. În 2012, Andy a câştigat premiul L.A. Music Awards cu piesa „Starfire“ interpretată de britanicul Kris Searle, dar este şi unul dintre compozitorii hit-ului „Save Me“ al artistului american Listenbee, parte din coloana sonoră a renumitului serial american „The Originals“. La începutul anului 2014, s-a alăturat echipei Kazibo Music şi a produs piesele „Şi îngerii au demonii lor“ – Dan Bittman, „Inimi Desenate“ – Delia, „Falava“ – Andra.  În acelaşi an a fondat proiectul Soundland, lansând, alături de Alexandra Ungureanu, piesa „Atât de uşor“, iar alături de DJ-ul american Markus Schulz piese precum „Facedown“ şi „We Haven’t Lost Our Way“. Tot alături de Kazibo Music câştigă premiul de Cel mai bun producător atât la Media Music Awards, cât şi la Premiile Muzicale Radio România. În prezent, Andy face parte din echipa EPIQ Records.

„Eurovision a fost şi este un concurs emblematic. Este o rampă foarte bună de lansare şi de promovare, către piaţa muzicală internaţională, atât a tinerelor talente, cât şi a artiştilor consacraţi. Aştept cu mare interes prestaţiile concurenţilor, deoarece în selecţia din acest an se regăsesc piese foarte bune, iar competiţia va fi foarte strânsă şi echilibrată“, a comentat tânărul artist. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus