Stiri de ultima ora

Cine este Melania Trump, viitoarea Primă Doamnă a Statelor Unite: imigrantă, singura soţie de preşedinte care a pozat nud, poate deveni „noua Jackie Kennedy“

Cine este Melania Trump, viitoarea Primă Doamnă a Statelor Unite: imigrantă, singura soţie de preşedinte care a pozat nud, poate deveni „noua Jackie Kennedy“
Monden
Fostul manechin profesionist Melania Trump, în vârstă de 46 de ani, este originară din Slovenia şi va deveni prima doamnă a Statelor Unite ale Americii începând din luna ianuarie, după ce soţul ei, miliardarul republican Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale în faţa democratei Hillary Clinton.

Melania Trump s-a mobilizat exemplar după dezastrul de la Convenţia Republicană din Cleveland, când a rostit un discurs în care a copiat pasaje întregi din alocuţiunea rostită de Michelle Obama în urmă cu opt ani, la Convenţia Democrată, atunci când soţul ei urma să devină candidat la Casa Albă. Blamată şi desfiinţată la momentul respectiv, Melania Trump a reuşit să câştige simpatie pe ultima sută de metri a campaniei.

Astfel la prima sa întâlnire solo cu alegătorii americani, săptămâna trecută, în Pennsylvania, Melania Trump a susţinut un discurs în timpul căruia a încercat să promoveze, cu o lejeră timiditate, „valorile americane“ – amabilitate, onestitate, respect, compasiune şi generozitate –, chiar dacă presa internaţională a spus că Donald Trump nu reprezintă în niciun caz aceste valori, scrie News.ro. „Trebuie să găsim o modalitate mai bună de a ne vorbi, inclusiv atunci când nu suntem de acord, de a ne respecta“, a insistat soţia lui Donald Trump.

Acum, Melania Trump are şansa să lupte dintr-o poziţie înaltă pentru aceste valori, iar pentru că viitoarea Primă Doamnă este încă un mister pentru întreaga lume, vă prezentăm în continuare câteva detalii despre viaţa şi cariera acesteia, potrivit site-ului theweek.co.uk .

Melania Trump a crescut în Iugoslavia comunistă şi vorbeşte fluent cinci limbi

Melania Trump s-a născut cu numele Melania Knauss în 1970 în Sevnica, un mic oraş din Slovenia. Tatăl ei era mecanic auto, iar mama era creatoare de modă. A debutat în cariera de manechin la vârsta de 16 ani, pregătindu-se în acei ani şi pentru obţinerea unei diplome în design şi arhitectură. După doi ani, a semnat un contract cu o agenţie din Milano, iar în 1996 s-a mutat la New York. După o carieră înfloritoare de manechin, pe parcursul căreia a pozat pentru reviste precum „Allure“, „Harper s Bazaar“, „Vanity Fair“ şi „Elle“, Melania Trump şi-a continuat cariera în faţa camerelor de televiziune, apărând în talk-show-ul „The View“. Vorbeşte fluent cinci limbi străine – slovenă, engleză, franceză, sârbă şi germană –, însă s-a speculat că accentul ei destul de puternic este motivul pentru care susţine foarte puţine discursuri în public.

Melania Trump va deveni prima doamnă americană care s-a născut într-o ţară comunistă şi doar a doua primă doamnă născută în afara Statelor Unite, după Louisa Adams, soţia britanică a celui de-al şaselea preşedinte american John Quincy, care a condus guvernul american între anii 1825 şi 1829.

Melania Trump este a treia soţie a lui Donald Trump

Melania şi Donald Trump s-au întâlnit pentru prima dată în anul 1998 la o petrecere organizată în timpul Săptămânii Modei de la New York. Potrivit unor zvonuri, ea ar fi refuzat la început să îi dea numărul de telefon, deoarece magnatul, pe atunci în vârstă de 53 de ani, venise însoţit la eveniment. În cele din urmă, în 2005, cei doi s-au căsătorit în Palm Beach, în Florida, iar un an mai târziu se năştea fiul lor, Barron. Donald Trump a mai fost căsătorit cu vedeta de televiziune Marla Maples şi cu fostul model ceh Ivana Zelnickova, alături de care are trei copii – Ivanka, Eric şi Donald Trump Jr, care este cu doar 8 ani mai tânăr decât mama sa vitregă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus